Město Plzeň podpoří individuální sportovce – reprezentanty ČR

Rada města Plzně schválila vyhlášení dotačního programu s názvem Podpora individuálních sportovců – reprezentantů ČR. Cílem je poskytnout podporu konkrétním plzeňským sportovcům, kteří jsou reprezentanty České republiky v individuálním sportu.

Jarní servisní akce AUTO CB

A dosáhli významných úspěchů ať na mezinárodním poli nebo v nejvyšších domácích soutěžích.

„Je to nový dotační program. Žadatelem může být pouze sportovec s trvalým bydlištěm na území města Plzně nebo ten, který je členem sportovní neziskové organizace se sídlem na území města Plzně a který dosáhl významných sportovních úspěchů v období od září loňského roku do 21. srpna roku letošního. Žádosti o dotaci bude možné podávat prostřednictvím portálu dotace.plzen.eu od letošního 17. července do 21. srpna. Tam také zájemci naleznou veškeré podrobné informace i to, jak má být žádost zpracována a jaké přílohy k ní je nutné dodat,“ upřesnil radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek. Dodal, že minimální výše dotace činí 10 tisíc a maximální 45 tisíc korun. Celkem je na tuto dotaci vyčleněno 1,6 milionu korun.

Dotaci mohou dostat individuální sportovci, kteří uspěli v domácích soutěžích typu mistrovství České republiky nebo na mezinárodních akcích, jako jsou evropský pohár, světový pohár, mistrovství Evropy, mistrovství světa, olympijské hry, olympijské hry mládeže apod. Dotaci získá maximálně 10 sportovců a je určena i pro sportovce s hendikepem.

Finanční příspěvek mohou úspěšní žadatelé využít například na pronájem sportovišť k tréninkům, na dopravu na soutěže, na náklady spojené se soustředěním, za trenérské služby, na rehabilitace, na úhrady startovného apod.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka