Město Plzeň připravuje výstavbu dalších bytů

Město Plzeň v rámci přebytku hospodaření z loňského roku uvolnilo 160 milionů korun na bytovou výstavbu a rekonstrukci domů. Díky tomu vzniknou na území západočeské metropole desítky nájemních bytů pro mladé rodiny, seniory nebo pro lidi s hendikepem.

Cílená propagace v Plzni

„Výstavba městských bytů patří mezi naše priority stejně jako podpora seniorů, samoživitelek, mladých rodin nebo lidí s hendikepem. Máme připravené projekty a vyčleněné peníze. Osobně mám velkou radost z chystané rekonstrukce chátrajícího kulturního domu v Červeném Hrádku, kde do dvou let vznikne celkem osmnáct bytů. Podaří se tak nejen postavit nové byty, ale i zachránit budovu, na jejíž kultivaci místní čekají roky,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Projekt na přestavbu kulturního domu v Červeném Hrádku získal stavební povolení a termín realizace je naplánovaný na začátek roku 2025. „Zastupitelstvo města Plzně na rekonstrukci schválilo finanční jištění ve výši 57 milionů korun. V průběhu května ještě podáme žádost o dotaci ze Státního fondu podpory investic na nájemní bydlení,“ popsala Světlana Budková, radní pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení.

Radní rovněž informovala, že v objektu bude vybudováno 18 malometrážních bytů o dispozici 1+kk o podlahové ploše 30 až 45 metrů čtverečních a komunitní místnost pro sociální službu. „Byty budou určené pro seniory a pro mladé lidi, tedy tzv. startovací,“ dodala Světlana Budková.

Město má v plánu také revitalizovat dva bytové domy v Tylově ulici, kde bude vystavěno 17 bytů. Zastupitelstvo na tento projekt uvolnilo 68 milionů korun. Byty budou určené pro mladé rodiny, samoživitelky, ale také pro seniory a osoby s hendikepem.

Dalších 35 milionů korun z přebytku investuje Plzeň do rekonstrukce domu v ulici Na Jíkalce. Pro mladé rodiny, matky s dětmi, ale také pro lidi v produktivním věku tam město vybuduje osm bytů.

Dalších 17,5 milionu korun uvolnili zastupitelé na projektovou přípravu bytové výstavby v Resslově ulici a na Světovaru. V domě Resslově ulici 13 by tak mělo do budoucna vzniknout 33 bytů, v nových bytových domech na Světovaru cca 150 bytových jednotek.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.05.2023 14:03



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka