Město Plzeň významně pomůže sportovním organizacím

Plzeň významně pomůže sportovním organizacím působícím na území města. Rada města schválila vyhlášení mimořádného dotačního programu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Má název Podpora sportovních organizací provozujících sportovní činnost na území města Plzně v souvislosti s pandemií koronaviru za období říjen až prosinec 2020. Při podzimní vlně pandemie koronaviru došlo k zásadnímu omezení možnosti sportovat, což má negativní dopad nejen na fyzickou průpravu všech sportovců, ale především do hospodaření sportovních organizací, tak podnikajícím právnickým osobám v oblasti sportu.

„Jsem velmi rád za významnou podporu sportovním organizacím při druhé vlně pandemie koronaviru, kdy jsme na tento dotační titul předjednali alokaci finančních prostředků ve výši osmi milionů korun. Žádosti bude přijímat magistrátní odbor sportu od 10. do 17. března. Více informací naleznou sportovní organizace na úřední desce města a na městském sportovním portálu po schválení finanční alokace Zastupitelstvem města Plzně, tedy po 8. únoru,“ vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá oblast sportu.

Rada města Plzně schválila dotační titul jak pro neziskové sportovní organizace, tak pro podnikající právnické osoby v oblasti sportu. „Kompenzace je určena výhradně na časově omezené období říjen až prosinec 2020, a to do výše 250 tisíc korun,“ připomněl první náměstek Roman Zarzycký.

„Uznatelnými náklady jsou vrácené členské příspěvky za září 2020 až únor 2021, respektive 50 % celkové částky, která odpovídá vymezenému období. Dále uhrazené nájemné třetím osobám v době, kdy nemohla probíhat sportovní činnost daných organizací. Posledním pilířem podpory jsou kompenzace provozních nákladů vlastníků a správců sportovišť. U nájemného je možno hradit pouze 50 % celkových nákladů, a to s ohledem na vypsání vládní pomoci COVID – Nájemné III, kde je uznatelných zbylých 50 %,“ popsal vedoucí magistrátního odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Přemysl Švarc.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka