Město podpoří cyklisty i Divadlo Pluto

Město Plzeň podpoří organizátory mezinárodní cyklistické akce Grand Prix West Bohemia, rekonstrukci plzeňského Bikeheart Centra cyklistiky i Divadlo Pluto.

Cílená propagace v Plzni

Poskytnutí dotací subjektům, které žádaly o podporu svých projektů, schválili zastupitelé.

„Přispějeme spolku Roman Kreuziger Cycling Academy na úhradu technického a organizačního zajištění mezinárodních cyklistických závodů pro mládež Grand Prix West Bohemia, které se v Plzni a blízkém okolí uskutečnily 1. a 2. května 2021. Podpoříme i Divadlo Pluto, které kvůli pandemii covid-19 opakovaně přerušilo svoji činnost, ale přesto musí hradit nájmy, nejnutnější honoráře a služby, a rovněž poskytneme dotaci Bikeheart Centru cyklistiky na opravu budovy,“ uvedl primátor Martin Baxa.

Roman Kreuziger Cycling Academy obdrží dotaci 100 tisíc korun, Divadlo Pluto 150 tisíc korun, Bikeheart Centrum cyklistiky získá 400 tisíc korun.   

Divadlo Pluto použije peníze především na úhradu nájmů a služeb, dlouhodobých nájmů reklamních prostor a dalších poplatků přímo souvisejících s udržením provozu divadla. Bikeheart Centrum cyklistiky ve Štruncových sadech chce v druhé etapě opravit objekt, v němž má vzniknout multifunkční sál s kapacitou až 110 lidí, plnohodnotný servis kol, půjčovna dětských kol a elektrokol, dobíjecí stanice pro elektrokola, úschovna zavazadel pro návštěvníky a další.

První etapa rekonstrukce cyklistického centra skončila loni v srpnu. V první části objektu vznikl informační koutek s turistickými průvodci a mapami pro turisty a cykloturisty, servisní zázemí určené primárně pro opravu a údržbu kol svépomocí, osvěžovna s 24 místy k sezení, toalety a sklad se zázemím pro personál.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka