Město Plzeň vyšlo vstříc volejbalistům, pořídilo umělé osvětlení kurtů ve Štruncových sadech

Umělé osvětlení beachvolejbalových kurtů v městském sportovním areálu Štruncovy sady nechala udělat plzeňská radnice.

Cílená propagace v Plzni

Nasvícení tří ze čtyř hracích ploch umožní prodloužit využitelnost sportovišť v měsících srpen a září, kdy se postupně zkracuje denní viditelnost, na kurtech se také chystá noční turnaj. Investici ve výši 250 tisíc korun včetně DPH zaplatilo město ze svého rozpočtu.

„Naším cílem, jenž jsme i deklarovali v programovém prohlášení koalice, je vrátit sport mezi aktivity, kterými tráví čas děti a mladí lidé. Každá podobná investice do sportovní infrastruktury tomu může napomáhat,“ řekl primátor města Plzně Martin Zrzavecký. 

„O vybudování umělého osvětlení uvažovalo město Plzeň několik let, v tomto roce se nám podařilo projekt zrealizovat. Tato část sportovního areálu se tak stává atraktivnější a bude moci být ještě více využívána,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář. Akci zajistil Odbor správy infrastruktury Magistrátu města Plzně. 

Sportoviště slouží pro volnočasové aktivity rekreačním volejbalistům, ale i výkonnostním sportovcům. Kurty v současné době provozuje 1. Sport Club Beach Plzeň, která má sportoviště od města v nájmu. Kromě své členské základny má 1. Sport Club Beach Plzeň i přidružené členy a zároveň spolupracuje s mládežnickými kluby spadajícími pod USK Slavia Plzeň a SK 15. ZŠ v Plzni. 

„Díky osvětlení můžeme nově prodloužit využitelnost kurtů číslo 1, 2 a 4. Poprvé tak nebude až na malé výjimky nutné upravovat a kolidovat rozvrh hřišť. V příštím roce budeme moci zahájit plnohodnotný celosezonní večerní provoz, což jistě bude vítáno především v době panujících veder,“ uvedl za provozovatele prezident klubu Pavel Zeman. „Od května do července se dá hrát tak do 21 hodin, teď už je ale v půl deváté viditelnost špatná, takže ti, co tam sportují, jsou rádi, že jim přisvítíme,“ doplnil. Zájemci si mohou díky osvětlení zahrát například až do 22 hodin.  

Premiérově také provozovatelé na počátek letošního září připravují večerně-noční turnaj. Areál využívají kromě výkonnostních sportovců také skupinky rekreačních volejbalistů, někteří už od jeho vzniku v roce 2000. Podle Pavla Zemana koncem února bývají zarezervované termíny na celou sezonu. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka