Plzeň začne prodávat vánoční stromky a ryby na vánoční stůl

Správa veřejného statku města Plzně začne prodávat v areálu městských sádek pod rybníkem Košinář od 12. prosince vánoční stromky a od 18. prosince ryby na vánoční stůl.

Cílená propagace v Plzni

Akce bude organizována za dodržování všech platných protiepidemických opatření do vyprodání zásob, nejdéle však do 23. prosince do 13 hodin.  

„Budeme dbát o to, aby lidé dodržovali ve frontách nařízené odstupy, měli obličej zakrytý rouškami, a aby kupujících na prodejním místě byl jen povolený počet. Na místě bude k dispozici i dezinfekce, prodávající budou odděleni od zákazníků plexisklem,“ uvedl Richard Havelka, vedoucí úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku města Plzně.     

Ryby se budou prodávat denně od pátku 18. prosince od 10 do 17 hodin do 23. prosince, kdy bude prodej ukončen ve 13 hodin. Ke koupi budou kapři, zejména lysci, a amuři. Jejich cena se bude pohybovat od 85 do 95 korun za kilogram.

„Letos ryby výjimečně nepocházejí jako jindy z městského Drahotínského rybníka, protože jsme ho kvůli nedostatku vody způsobené dlouhodobým suchem nenechali na podzim vylovit. Nakoupili jsme proto ze soukromého rybářství ve Lnářích zhruba tři tuny ryb, tedy přibližně takové množství, jaké jsme prodali v minulých letech,“ uvedl Richard Havelka. Ryby dopraví ze Lnářů do městských sádek týden před zahájením prodeje.    

Vánoční stromky pocházejí z městských lesů z lesních ploch pod elektrovody. Prodávat se budou zejména borovice, smrk ztepilý a smrk stříbrný, celkem půjde o 600 stromků jako každý rok. Ke koupi budou od soboty 12. prosince do středy 16. prosince, nebo do vyprodání zásob. Prodejní doba je stanovena od 10 do 17 hodin. Cena za standardní stromek bude 250 korun, za výběrový pak zákazník zaplatí 350 korun.

Podrobnosti o cenách stromků a ryb jsou zde: http://www.svsmp.cz/.  



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka