Městskému ústavu sociálních služeb v Plzni chybí pečovatelky i zdravotní sestry

Zdravotní sestry a pečovatelky chybí Městskému ústavu sociálních služeb města Plzně, jenž se stará o zhruba 450 klientů v lůžkových zařízeních a o dalších více než 1100 lidí v domácím prostředí.

Cílená propagace v Plzni

Jeden z největších poskytovatelů sociálních služeb na území západočeské metropole se proto nyní snaží intenzivně oslovovat případné zájemce, nabízí pozice i na zkrácený úvazek a personál hledá také mezi maminkami na mateřské dovolené, seniory i například studenty. Okamžitě může městské zařízení, jež má kolem 240 zdravotních sester a pečovatelek, zaměstnat několik desítek lidí.

„Stárnoucí populace a rostoucí počet seniorů, to je skutečnost, na niž musí Plzeň reagovat. Bohužel právě v oblasti péče o seniory a o osoby se zdravotním postižením se zařízení potýkají dlouhodobě s nedostatkem zaměstnanců, a to i přesto, že se snaží nabízet zajímavé platové podmínky a nejrůznější benefity,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký. Městský ústav sociálních služeb města Plzně provozuje různá zařízení sociální péče v Plzni přes 26 let.

Podle náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Evy Herinkové má zdravotní sestra zaměstnaná v městském ústavu průměrný měsíční plat 30 tisíc korun bez přesčasových hodin, pracovník v sociálních službách pak bez přesčasů 16500 korun. „V rámci benefitů nabízíme pro zaměstnance na pozici ‚zdravotní sestra‘ možnost přidělení služebního bytu, trvalý pracovní poměr, stabilizační, mimořádné, cílové a roční odměny, příspěvek na stravování, penzijní připojištění, vstupenky na kulturní akce, hokejové a fotbalové zápasy a další bonusy,“ přiblížila Eva Herinková.

„Okamžitě můžeme zaměstnat desítky lidí,“ řekl ředitel Městského ústavu sociálních služeb města Plzně Vladimír Chuchler. Podle jeho slov provoz nyní často zajišťuje personál na úkor svého volna. „Vždyť ta naše děvčata už nemají chvilku volna, klienty bez pomoci nenechají, ač nevědí, kam skočit dřív. Potřebují si oddychnout a nabrat síly. Mají své zájmy a životní cíle a my chceme mít spokojený personál. Zaměstnanci jsou to nejcennější, co máme. Smekám před nimi,“ dodal.
 
Lidé sice mají o práci v ústavu zájem, ale v mnoha případech jen do doby, než zjistí, co vše obnáší. „Nedovedou si to představit ani ti, kteří doma o babičku nebo dědečka pečují. A mnoho uchazečů, i když nastoupí, nevydrží ani ve zkušební době,“ uvedla vedoucí pečovatelských a ošetřovatelských služeb Městského ústavu sociální péče města Plzně Jaroslava Kaiserová.

Uchazečům o práci se snaží v ústavu vyjít vstříc i s prací na zkrácený úvazek, zaplatí jim také například očkování proti žloutence a jsou schopni zajistit služební byt. Uplatnění naleznou i maminky na mateřské dovolené, důchodci, studenti a dlouhodobě nezaměstnaní. V sociálních službách mohou pracovat i lidé se základním vzděláním, ale musí mít k výkonu povolání Osvědčení pracovníka v sociálních službách. Ústav jim umožní osvědčení získat.  

Všechny důležité informace zájemci naleznou na webových stránkách www.muss.plzen.eu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 5 roky

    Mam zajem pracovat jako pecovatelka zkisenosti mam delam mpmentalne ve 24 h.peci v nemecku prosim o info nastoupit muzu ihned dekuji

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka