Michal Dlouhý jako americký prezident, i Václav Hudeček. To jsou esa červnové Besedy

V úterý 6. 6. se ve hře Listopad představí Michal Dlouhý jako americký prezident, který bojuje všemi možnými způsoby o znovuzvolení.

Cílená propagace v Plzni

Týden na to, v úterý 13. 6., je na programu Terapie sdílením RESET s herečkou Ester Geislerovou a párovým terapeutem Honzou Vojtkem o umění používat digitální technologie v rovnováze.

Václav Hudeček vystoupí s Komorním orchestrem Musici Boemi 15. 6. Zazní čtveřice Vivaldiho koncertů, Mozartova Malá noční hudba či tklivé houslové sólo z Massenetovy opery Thais.

HUDBA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=hudba

5. 6. 202319:00Zpívám, tedy jsem V

Hudební večery tradičního cyklu uvádí Jiří Untermüller. Uslyšíte nejkrásnější operetní melodie v podání členů souboru Divadla J. K. Tyla, mezi něž patří Venuše Zaoralová Dvořáková, Stanislava Topinková Fořtová, Roman Krebs, Hana Spinethová a další. Klavírní doprovod: Táňa Vaněčková.

Na koncert lze zakoupit zvýhodněnou vstupenku pro seniory nad 65 let za cenu 190 Kč.

12. 6. 202319:00The Beatles Revival Band 

Fanoušci a obdivovatelé tvorby legendárních The Beatles dostanou jedinečnou příležitost vyslechnout si jejich skladby v podání jedné z nejúspěšnějších revivalových kapel Evropy, kladenské formace The Beatles Revival Band. Band působí na scéně od roku 1992. Od té doby odehrál více než 3800 koncertů v České republice, Evropě, USA i Asii. Jako jediná neanglická skupina byla pozvána do rodiště Beatles – anglického Liverpoolu. Čtyřčlenná kapela vystoupí v podobě perfektního celku složeného ze čtyř dokonalých kopií kostýmů, ve kterých The Beatles vystupovali a s originálními vintage nástroji Rickenbacker, Gretsch, Hofner a Ludwig a aparatury VOX. 

15. 6. 202319:00Václav Hudeček & Komorní orchestr Musici Boemi

Koncert světoznámého houslisty, sólisty prestižních orchestrů, držitele řady významných ocenění, zázračného talentu, jenž se stal legendou, za doprovodu profesionálního komorního souboru v čele s koncertním mistrem Filharmonie Brno. Čtveřici Vivaldiho koncertů v programu doplní oblíbená Mozartova Malá noční hudba, tklivé houslové sólo z Massenetovy opery Thais a přídavkový Paganini.

19. 6. 202319:00 Jazz & Swing Night dětský úsměv

Nenechte ujít 13. ročník dnes již tradičního dobročinného koncertu kapely Jeeper Creepers Petra Beneše a jejich hostů. Těšit se můžete na známé, méně známé i takřka neznámé převážně jazzové a swingové melodie. 

Vstupné je zcela dobrovolné. Každý příspěvek velmi potěší, neboť veškerý výtěžek z koncertu poputuje do Dětského domova v Trnové. Přispět můžete zakoupením vstupenky na stránkách Měšťanské besedy nebo přímo na místě. 

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy, v případě deště se přesouvá do vnitřních prostor.

22. 6. 202320:00 Lenka Nová & Ondřej Ruml: Písně, šansony a dopisy

Lenka Nová se s Ondřejem Rumlem potkala naposledy na pódiu v rámci úspěšných turné Michala Horáčka Na cestě a Mezi námi, kde jim po boku stál loni zesnulý František Segrado. Dvojice by ráda navázala na tyto koncerty a kromě jiných písní se opět vrátila k hudebním klenotům z dílny Petra Hapky a Michala Horáčka. Na koncertě tak zazní i písně Rozeznávám, První noc v novém bytě, Šaškové počmáraní a Bude mi lehká zem, Všechno nejlepší…

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy, v případě deště se přesouvá do vnitřních prostor.

DIVADLO

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=divadlo

4. 6. 202314:00Šťastný princ

Divadlo Lampion a Divadlo bratří Formanů představí dojemnou pohádku na motivy proslulého příběhu Oscara Wildea. Za zdmi krásných paláců stojí nádherná zlatá socha prince, který má místo očí drahokamy. Princ shlíží každý den na bídu lidí, kterou za svého života nepoznal. Pomalu se blíží zima a vlaštovky odlétají na jih, až na jednu, jejíž soucitné srdce je nakonec silnější než touha po exotických teplých krajinách. 

Rodinné představení: doporučená věková hranice 5 let

5. 6. 202319:00Kaktusový květ

Zubař Julian miluje krásu žen a vydává se za ženáče s třemi dětmi. Nyní má poměr s Toni Simmonsovou a vše je jinak. S Toni se milují a chce si ji opravdu vzít. Toni však trvá na setkání s jeho manželkou. Kde jí ale vzít? Julian tedy přemluví svou zubní asistentku, aby jeho manželku předstírala. Vše se komplikuje a rozjíždí se kolotoč bláznivých situací. 

Divadelní adaptace slavného amerického filmu z roku 1969, který získal Oscara, Zlatý Globus a mnoho dalších cen.

6. 6. 2023 19:00Listopad

Ocitneme se v Bílém domě, kde se fiktivní americký prezident Charles Smith (Michal Dlouhý) připravuje na novou prezidentskou volbu, ve které jsou ovšem jeho šance na znovuzvolení velmi nízké. Nehodlá se však vzdát bez boje. Komedie vtipně a břitce komentuje stav současné vysoké politiky i mnohé společenské nešvary, se kterými se denně setkáváme. 

Komedie získala v roce 2014 cenu Komedie diváků na Grand Festivalu Smíchu v Pardubicích. 

Na představení lze zakoupit zvýhodněnou vstupenku pro seniory do 65 let a studenty do 26 let se slevou 30%.

13. 6. 2023 19:00Terapie sdílením Reset

S umělkyní Ester Geislerovou a terapeutem Honzou Vojtkem budeme hledat rovnováhu, jak žít v digitálním světě a používat technologie tak, aby neovládaly náš život víc, než si sami vědomě přejeme. 

13. 6. 202319:30Caveman

One man show, která vtipně pojednává o tom, co dělá muže mužem a ženu ženou, o rozdílech mezi námi, o lásce, partnerství a vtipně utajených kvalitách obou pohlaví. Komedie, u které vaše bránice nezůstanou v klidu. Hrají Jan Holík nebo Jakub Slach. 

14. 6. 202319:00 Varieté Krhut

Původní autorská show muzikanta, textaře a baviče Jiřího Krhuta. Krhutovo sólové varieté je mozaika stand-upů, skečů a scénických písniček inspirovaných svérázným životem nejen z Ostravy a okolí. Představení vás vtáhne do bizarních situací z prostředí jako jsou např. zastavárny, veksláci, tržnice, fitcentra, pracovní úřady, pofidérní prodejní akce, ostravská Stodolní ulice, ajťáci a jiné. 

PŘEDNÁŠKY

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=prednasky

13. 6. 2023 19:00Terapie sdílením Reset

S umělkyní Ester Geislerovou a terapeutem Honzou Vojtkem budeme hledat rovnováhu, jak žít v digitálním světě a používat technologie tak, aby neovládaly náš život víc, než si sami vědomě přejeme. 

AKCE PRO DĚTI

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=pro-deti

4. 6. 202314:00Šťastný princ

Divadlo Lampion a Divadlo bratří Formanů představí dojemnou pohádku na motivy proslulého příběhu Oscara Wildea. Za zdmi krásných paláců stojí nádherná zlatá socha prince, který má místo očí drahokamy. Princ shlíží každý den na bídu lidí, kterou za svého života nepoznal. Pomalu se blíží zima a vlaštovky odlétají na jih, až na jednu, jejíž soucitné srdce je nakonec silnější než touha po exotických teplých krajinách. 

Rodinné představení: doporučená věková hranice 5 let

11. 6. 202315:00Suprákovi / Kino Beseda

Hedvice se obrátí život vzhůru nohama, když je nucena nahradit svého otce a stát se superhrdinkou ve městě, kde společně žijí. Hedvika však není předurčena kráčet v jeho šlépějích – je krátkozraká a nešikovná. Smutná a zklamaná dívka navštíví svou babičku. Podaří se Hedvice stát se novou superhrdinkou?

Cena dospělí 150,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

25. 6. 202315:00Mezi živly / Kino Beseda

V jednom neobyčejném městě, kde společně žijí živelní obyvatelé elementu ohně, vody, země a vzduchu si žije svůj sen i žhavá mladá žena a muž, který jde s proudem. Jednoho dne však oba zjistí něco zásadního. Uvědomí si, že i přes svoji naprostou protikladnost toho mají hodně společného. 

Cena dospělí 150,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

Partnerem dětských představení je společnost SWIETELSKY stavební s.r.o.

KINO BESEDA

https://mestanskabeseda.cz/program/?zanr=kino

1. 6. 202319:30Aftersun

21. 6. 2023

Někdy v devadesátých letech, kdesi v tureckém přímořském resortu tráví dovolenou rozvedený mladý otec Calum (Paul Mescal) se skoro náctiletou dcerou Sophií (Francesca Corio). Pohodové vystupování táty, který žádnou legraci nezkazí a baví se tím, že jej okolí považuje za dívčina staršího bratra, však zastírá znepokojivý závoj melancholie. Debut Charlotte Wells má nádech vzpomínky z dětství a nepotřebuje okázalá gesta k vystižení nepopsatelně intenzivních životních pocitů. Snímek se stal diváckým hitem desítek festivalů, včetně Cannes, Toronta i Karlových Varů.

5. 6. 202319:30Znovu se zamilovat 

Co kdyby náhodná textová zpráva vedla k lásce vašeho života? V romantické komedii se Mira Rayová vyrovnává se ztrátou svého snoubence a posílá několik romantických zpráv na jeho staré mobilní číslo aniž by věděla, že číslo bylo přiděleno k novému pracovnímu telefonu Roba Burnse. Novináře Roba krása upřímných slov uchvátí. Když dostane za úkol napsat profil megahvězdy Celine Dion (která hraje sama sebe ve své první filmové roli), požádá ji o pomoc při vymýšlení způsobu, jak se s Mirou osobně setkat… a získat její srdce.

7. 6. 202319:30Hypnotik 

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok – v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. 

8. 6. 202319:30Muž, který stál v cestě 

Výpravný film režiséra Petra Nikolaeva s příběhem hrdinství a vzdoru Františka Kriegla, muže, který se vzepřel moci sovětského impéria a postavil se mu do cesty. Lékař a vrcholný politik František Kriegel byl jednou z tváří pražského jara. Po srpnu 1968 se jako jediný z československých politiků vzepřel Brežněvovi a přes silný nátlak odmítl podepsat souhlas se vstupem okupantů. Aktuálnost filmu podtrhuje fakt, že část filmu tvůrci natočili na podzim 2021 v ukrajinské Buči.

11. 6. 202315:00Suprákovi

Jedenáctileté herní nadšenkyni Hedvice se obrátí život vzhůru nohama, když je nucena nahradit svého otce a stát se superhrdinkou ve městě, kde společně žijí. Hedvika však není předurčena kráčet v jeho šlépějích – je krátkozraká a nešikovná. Smutná a zklamaná dívka navštíví svou babičku. Podaří se Hedvice stát se novou superhrdinkou?

Cena dospělí 150,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

11. 6. 2023 17:30Velryba

V tomto psychologickém dramatu obdržel Brendan Frazer Oscara za nejlepšího herce v hlavní roli a řadu cen filmové kritiky.

Lidé jsou úžasní. Tento nakažlivý optimismus je superschopností Charlieho. Vidí v lidech jen dobro a v nás tak probouzí empatii. Téměř tří set kilový osamělý učitel se snaží najít cestu zpět ke své dceři Ellie (Sadie Sink). Pod tíhou vlastních traumat se jen složitě vyrovnává s minulostí, uzavřel se ve svém bytě, stresové situace řeší přejídáním, ale na půdorysu svého třípokojového bytu je majákem dobra pro sebe i své okolí. 

Na projekci lze uplatnit zvýhodněnou cenu pro seniory nad 65 let: 100 Kč. Slevu lze koupit online.

12. 6. 2023 19:30Villa Lucia

Bláznivá, akční a taky trochu romantická komedie s Hanou Vágnerovou v roli femme fatale. Příběh o první lásce a poslední vloupačce ukáže, co jsou dva muži schopní udělat kvůli jedné ženě. V jedné vile na kopci se sejdou tři kamarádi a nečekaně taky parta zlodějíčků, která je považuje za konkurenční partu. Nastává noc plná zmatků, záměn, akce a zábavy. Přežijí jen ti, co drží spolu, i kdyby to bylo proti jejich vůli.

14. 6. 202319:30Pappa Mia!

Mladý muž Sebastian musí vzít svého buranského italského otce na víkend do honosného sídla mezi excentrické americké snoby. Pappa Mia!, tohle bude víkend k pohledání. Velmi svérázného tátu hlavního hrdiny a skutečnou italskou pohromu hraje Robert De Niro v té nejlepší komediální formě.   Z víkendu se stane souboj dvou zcela odlišných světů a ihned po příjezdu začne řetězec šílených situací a karambolů. 

15. 6. 202319:30Erhart

Mladý muž se vrací do rodného města, aby navštívil nemocnou matku. Přitom však zjistí, že rodinný dům, ve kterém matka žije, se má proti jejich vůli prodávat skrze anonymní společnost v daňovém ráji. Erhart tak musí rozplétat temnou historii malého města, sahající k privatizačním podvodům. Vizuálně působivý psychologický thriller o morálním odkazu 90. let na českou současnost byl doposud uveden na mezinárodních festivalech v Evropě, Asii a nyní vstupuje do českých kin.

19. 6. 202319:30BUĎ CHLAP!

Dobrodružná komedie o jednom setkání, které změní život hned několika lidem. O nenaplněné dětské lásce, překonání nedospělosti a hledání sebe sama. Jakub Prachař, Tereza Ramba a Ondřej Sokol v rolích, v jakých je diváci ještě neviděli. 

22. 6. 202319:30Život pro samouky

Život po čtyřicítce s nadhledem a pořádnou dávkou sarkasmu přináší komedie s Janou Plodkovou v ústřední roli od producentů úspěšné Střídavky. Hlavní postava Klára umí být ve čtyřiceti pořád stejně nejistá a zmatená jako v osmnácti, jenom už to nevypadá tak roztomile. Její manželství ze dne na den skončí a ona se znovu ocitne v nepředvídatelném světě randění a trapasů. Do toho vychovává dvě dcery, snaží se přežít svou výstřední mámu a radit jí začne úžasná vztahová koučka a influencerka.

25. 6. 202315:00Mezi živly 

V jednom neobyčejném městě, kde společně žijí živelní obyvatelé elementu ohně, vody, země a vzduchu si žije svůj sen i žhavá mladá žena a muž, který jde s proudem. Jednoho dne však oba zjistí něco zásadního. Uvědomí si, že i přes svoji naprostou protikladnost toho mají hodně společného. 

Cena dospělí 150,- Kč, děti do 12 let 100,- Kč. Slevu lze uplatnit online.

25. 6. 202317:30Korzet

Císařovna Sissi je módní ikonou a ztělesněním mladistvé krásy. Píše se rok 1877 a blíží se její 40. narozeniny, spoutaná svým postavením i nevybíravou kritikou okolí, však nemá velké důvody k oslavám. Chce si zachovat mladistvý vzhled, a tak uzavírá své tělo do stále pevnějšího korzetu. Jaký by ale mohla žít život, kdyby se oprostila od konvencí a pedantského drobnohledu vídeňského dvora? 

Na projekci lze uplatnit zvýhodněnou cenu pro seniory nad 65 let: 100 Kč. Slevu lze koupit online.

26. 6. 202319:30O malých věcech

Partnerské historky s překvapivým koncem a s hodně černým humorem. Co se stane, když se manžel začne dusit u večeře? Když posloucháte, co se děje u sousedů v ložnici, když nechcete ukázat, kdo vám napsal dopis, nebo když si s bývalým partnerem vzájemně napíšete básničku? Film O malých věcech představí dvanáct krátkých příběhů ve dvanácti bytech jednoho baráku, každá z povídek přinese silnou zápletku a také její nečekané rozuzlení.

28. 6. 202319:30Asteroid City 

Asteroid City je komedie Wese Andersona, která se odehrává ve stejnojmenném fiktivním pouštním městě, kam se sjedou nejchytřejší děti z celé Ameriky, aby poměřily své schopnosti a síly, jenže události, které otřesou celým světem, jim poněkud zhatí plány. Film zaujme mimo jiné neskutečným hereckým obsazením.

29. 6. 202319:30Indiana Jones

V roce 1969 žije americký archeolog a dobrodruh Indiana Jones poklidný život. Na pozadí se však odehrávají tvrdé boje o dobytí vesmíru. Jones je znepokojen skutečností, že americká vláda naverbovala bývalé nacisty, aby pomohli porazit Sovětský svaz v tomto vesmírném boji mocností. Nezbývá mu tedy nic jiného, než vzít záležitost do vlastních rukou a vydat se na další výpravu.

Partnerem Kina Beseda je společnost Eurovia CS, a.s.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.05.2023 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka