Mikrogranty jsou určeny pro výstavy, koncerty nebo autorské čtení

Z průběžného dotačního programu v oblasti kultury, kterým Plzeň podporuje kulturní a umělecké dění ve městě již několik let, rozdělili letos zastupitelé první finanční příspěvky.

Cílená propagace v Plzni

Na zasedání 20. června 2022 schválili žádosti několika subjektů, které v rámci programu Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2022 o dotaci požádaly.

„Z první uzávěrky přijímaných žádostí schválili zastupitelé podporu pro 11 projektů v celkové výši 168 tisíc korun. Jsou mezi nimi výstavy, koncerty nebo soutěž v autorském čtení. Druhý termín uzávěrky žádostí byl 23. května, těmi se budou zastupitelé zabývat na svém dalším zasedání. Organizátoři akcí mohou žádat o dotaci ještě v dalších termínech, ale pouze do vyčerpání alokovaných finančních prostředků,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Konkrétně město Plzeň podpoří výstavní činnost umělců v roce 2022 a výstavu výtvarných prací v Galerii THAMBOS, výstavu Afrika středoškolského klubu při gymnáziu na Mikulášském náměstí, koncert v rámci Festivalu Jakuba Jana Ryby 2022, Hudební minifestival 15. ZŠ v Plzni, Divadelní květen, Sedmero požehnání, koncert ke Světovému dni zraku 2022, Víkend s amatérským divadlem, soutěž autorského čtení 15 minut slávy a Plzeňské jaro s klasikou.

Mikrogranty města Plzně pomáhají během roku oživit kulturní dění, a to zejména prostřednictvím aktivit v oblastech: hudba, tanec, divadlo, výtvarné umění, design, literatura, podpora kulturních a lidových tradic, site specific art aj. Projekty musejí směřovat k veřejné prezentaci. Maximální možná finanční podpora je stanovena do výše 30 000 Kč (včetně).

ilustrační foto


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka