Mikrogranty podpoří další kulturní projekty, především koncerty

Zastupitelé města Plzně na svém zářijovém zasedání schválili poskytnutí dotací v rámci Průběžného dotačního programu „Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2021“.

Cílená propagace v Plzni

 Dotace jdou z rozpočtu Odboru kultury Magistrátu města Plzně na rok 2021. Finanční příspěvek obdrží pět žadatelů v celkové výši 129 tisíc korun.

„Ze žádostí o dotaci přijatých v druhém termínu uzávěrky Mikrograntů 2021 město Plzeň podpoří šest projektů. Jednomu ze žadatelů, a to Biskupství plzeňskému, poskytneme dotaci na dva projekty – Operu v katedrále a PilsAlive 2021,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Dalšími podpořenými projekty jsou koncert barokní hudby Omnium Sanctorum spolku Consortium musicum, závěrečný koncert 29. Haydnových hudebních slavností zapsaného spolku Česká společnost Josepha Haydna, benefiční koncert pro postiženého chlapce Hudbou pro Danečka, jenž pořádá „J“, z. s. a 15. jubilejní koncert ke Světovému dni zraku pořádaný Lions Clubem Plzeň Bohemia.

Dotační program Mikrogranty pomáhá během roku oživit kulturní dění, a to zejména prostřednictvím aktivit v oblastech: hudba, tanec, divadlo, výtvarné umění, design, literatura, podpora kulturních a lidových tradic, site specific art aj. Projekty musejí směřovat k veřejné prezentaci. Maximální možná finanční podpora je stanovena do výše 30 tisíc korun (včetně). Nyní jsou v projednání projekty, které byly podány v dalších termínech.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka