Milan Bauer putuje za Julesem Vernem

MIlan Bauer vystavuje od pátku 6. prosince svá díla v plzeňské Visio Art Gallery.

Jarní servisní akce AUTO CB

Po ukončení studia na Střední keramické škole v Bechyni se rychle zapojil do grafické tvorby a zaujal jasné postavení mezi českými grafiky.

Svoje odborné znalosti získané ve škole příbuzného oboru doplňoval soukromým studiem u pražského výtvarníka Spytimíra Bursíka.

Milan Bauer zaujal odbornou veřejnost svým osobitým stylem, který se vyznačuje po formální stránce detailním propracováním daného námětu, jehož ústředním motivem bývá často starodávná technika. S trochou nadsázky je možné jeho tvorbu označit jako „poezii techniky“.

Vznikla řada grafických listů inspirovaných dosud neobjeveným vynálezcem Ferdinandem Gramatikou (Pozůstalost F. G. I  a II, Z kabinetu F.G.) ať už se jedná o různé samohyby, motocykly, lokomotivy, nebo i lehce strašidelné biomechanoidy. Inspiraci čerpá i z knih anatomie a starých katalogových listů továren.

Grafiky Milana Bauera vznikají převážně technikou leptu, ale i dalšími hlubotiskovými technikami. Možnost je shlédnout měli milovníci umění jak doma, tak i v zahraničí.  Jeho ex-libris jsou ozdobou soukromých sbírek i muzeí.

Kromě tvorby grafických listů se Milan Bauer věnuje grafickému designu, grafické úpravě knih (Šumavské vzpomínky na časy, kdy práce voněla dřevem), kalendářů a časopisů (Vítaný host na Šumavě a v Českém lese).

Výstava: 6. 12. - 25. 12. 2019

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka