Mimoúrovňová křižovatka spojuje dvě etapy Západního obchvatu Plzně

Od čtvrtka 1. září 2022 mohou řidiči využívat mimoúrovňovou křižovatku v Plzni-Křimicích, která je součástí tzv. západního okruhu kolem Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Křižovatka byla zprovozněna s půlročním předstihem. Jedná se o napojení 1. a 2. etapy Městského okruhu, konkrétně silnice II/605 v úseku Chebská ulice.

Ve směru od centra Plzně nyní řidiči najedou nově na přemostění Chebské ulice.  „Největší změna je v tom, že oproti provizornímu nájezdu z Chebské ulice, který byl umístěn v odbočovacím pruhu před mostem, nyní řidiči most podjíždějí a za ním odbočují vpravo ve směru jízdy. Napojí se tak na vozovku směrem do Skvrňan a na Bory nebo na přivaděč k dálnici D5 na Norimberk či Prahu,“ řekl technický ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraj Martin Vít a dodal: „Zatím je samozřejmě možné využívat pouze tento směr, protože pokračují práce na estakádě, která překlenuje nivu řeky Mže a napojuje se na komunikaci vedoucí ke Karlovarské ulici.“

„Celý tento důležitý silniční uzel včetně přemostění vyšel na 100 milionů korun a je to jakási ochutnávka pro řidiče, jak bude celý okruh vypadat. Proto jsme se rozhodli pustit tuto část, přestože byla hotová o půl roku dříve, než byl plán,“ říká náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Podle Pavla Čížka byla stavba náročná rozsahem stavebních prací, prostorem – terénem, kde byla například pokládána estakáda, která se zakládala v údolí řeky Mže, nebo také komplikacemi s lidskými zdroji a nedostatkem některých materiálů na celosvětovém trhu, jako je ocel nebo izolační materiály. Přesto stavba nebude zásadně dražší. „Půjde především o objednané vícepráce, což ale nejsou zásadně vysoké částky,“ doplňuje Pavel Čížek.

Po zprovoznění celého obchvatu, předpokladem je únor 2023, budou řidiči z opačného směru od Křimic obdobným způsobem najíždět na most, pokud budou chtít pokračovat ve směru na Karlovy Vary.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.09.2022 10:20



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka