Minibary ČD lákají. Ve vlacích se pije i plzeň

Více než 400 tisíc šálků kávy, ale také pivo nebo cappuccino. Tyto nápoje jsou nejoblíbenější položky, které se prodávají v minibarech Českých drah. Mezi oblíbené občerstvení patří také croissanty, bagety nebo rozpékané pečivo.

Cílená propagace v Plzni

 Celkově stevardky a stevardi minibarů obsloužili skoro jeden milion sto sedmdesát tisíc cestujících, což potvrzuje čím dál větší zájem o tuto službu.

„Minibary našim zákazníkům zpříjemňují cestu a já jsem rád, že je o tuto službu čím dál větší zájem. Za symbolickou cenu 15 korun si cestující mohou koupit třeba čaj, kávu nebo drobné občerstvení. Mám také radost, že byl velký zájem o pivní speciál Kryšpín. Výtěžek z tohoto piva půjde na finální část renovace lokomotivy třistapětašedesátky,“ popisuje Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu.

Mezi nejoblíbenější položky roku 2023 v nabídce ČD Minibaru patřila instantní káva (287 883 porcí), značková káva Manuel (113 306), instantní cappuccino (147 245), čaj (103 327), neperlivá voda (95 279), jemně perlivá voda (83 579), Pilsner Urquell (144 459), Budweiser Budvar (93 147), Kofola (111 440), croissant 7 days (99 405) a bageta (94 338).

Kávových nápojů a piva tak cestující vypili dohromady skoro celé tři železniční cisterny.

Oblíbené mezi cestujícími je třeba i sušené maso, kterého se prodalo skoro třicet tisíc balení. Své fanoušky má i jedlý hmyz, kterého se prodalo skoro sedm tisíc balení. Téměř vyprodán je také pivní speciál Kryšpín, jehož koupí zákazníci podpořili opravu parní lokomotivy 365.024. Renovace této lokomotivy právě probíhá v dílnách ČD Muzea v Lužné u Rakovníka.

Během letních prázdnin byla v minibarech spuštěna bezhotovostní platba. Tento způsob úhrady zvolilo už více než 115 tisíc cestujících. Další novinky se v minibarech ČD připravují i pro rok 2024.

Služba ČD Minibar je v současném jízdním řádu zajištěna ve 171 spojích, v dalších vlacích jsou umístěné také prodejní automaty s občerstvením. Jedná se o linky Západní expres, Krušnohor, Hradečan a Krakonoš v úseku Praha – Hradec Králové, Ostravan, Slovácký expres, Vysočina, Rožmberk, Svitava a Moravan.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka