Místo vykácené holiny vznikne v Borském parku louka

Město Plzeň prostřednictvím své Správy veřejného statku připravuje další etapu rekultivace prostoru pod vedením vysokého napětí v Borském parku. Na ploše o výměře 2,8 tisíc metrů čtverečních vznikne květnatá louka.

Cílená propagace v Plzni

Ta nahradí stromy, které musely být v předchozích týdnech vykáceny. 

„V místech ochranného pásma nadzemního vedení vysokého napětí v Borském lesoparku musely být odstraněny dřeviny. Stromy pod vedením totiž nesmí přerůst tři metry. Opakované kácení je však dlouhodobě nepřípustné. Vzhledem k oblibě a atraktivitě Borského lesoparku jsme se proto rozhodli pro změnu kultury, vzniklou plochu osejeme pestrým lučním porostem, který bude pravidelně udržován dvakrát ročně sečí. Jedná se o smysluplnou, ekologickou a dlouhodobě udržitelnou úpravu plochy po tak velkém zásahu,“ řekl náměstek primátora pro oblast životního prostředí Aleš Tolar s tím, že tato úprava a zvolená skladba rostlin zároveň splňuje požadavky ochranného pásma elektrického vedení. 

Výsadba započne po odklizení pařezů a dřevní hmoty, srovnání nerovností povrchu a úpravě terénu. Louka bude dle předpokladu založena do první poloviny letošního roku. 

ilustrační foto

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka