Mistrovství ČR v lukostřelbě přineslo Plzeňákům 12 medailí

V bohatou medailovou žeň se proměnilo 25. mistrovství České republiky dorostu v terčové lukostřelbě, jež proběhlo o víkendu v Chebu. Do Plzně putovalo 12 cenných kovů z deseti rozdávaných sad.

Cílená propagace v Plzni

Zlatou medaili v družstvech kadetů s reflexním lukem si do Plzně odvezli lukostřelci ze Štruncových Sadů, přesněji „A“ tým 1. LK Plzeň 1935. Družstvo ve složení Matěj Jech, Dominik Kalvas, Patrik Dimov a Adam Bárta v eliminaci potvrdilo svou jasnou bodovou převahu z kvalifikace nad ostatními týmy. V Chebu nenašli přemožitele. Druhou příčku z kvalifikace se ve stejné kategorii nepodařilo obhájit družstvu LK ARCUS Plzeň. Družstvo ve složení Matěj Vojáček, Jakub Bešta, Johana Horáčková a Matěj Tyrpekl podlehlo v semifinále pražskému týmu LK CERE a muselo se tak o bronzovou medaili ve finále, nakonec úspěšně, poprat s „B“ týmem 1. LK Plzeň 1935.

V soutěži družstev kadetek se na stříbrné příčce umístilo družstvo 1. LK Plzeň 1935 (Kristýna Kališová, Barbora Soukupová, Kateřina Špalková).

Také stříbrné medaile ze soutěže družstev juniorů putovaly do Štruncových Sadů. Zasloužili se o to: Jiří Buňata, Tereza Boudová a Eliška Beránková. Ve stejné kategorii vybojovali bronzové medaile lukostřelci LK ARCUS Plzeň: Aleš Změlík, Marie Horáčková a Aneta Bolehovská.

Oba plzeňské kluby zapsaly úspěch také v soutěži smíšených dvojic. Mezi juniory se o zlatu rozhodovalo mezi dvojicí z Ostravy a LK ARCUS Plzeň. Ostravští po prvních dvou setech vedli, ale Marie Horáčková a Aleš Změlík ve druhých dvou sadách dorovnali, takže přišel na řadu rozstřel. Ten ostravští vyhráli. Dvojice z ARCUSu zůstala stříbrná. Také o bronzové medaili rozhodoval rozstřel. Tentokrát mezi dvojicemi z Patriotu Brno a 1. LK Plzeň 1935. Tereza Boudová a Jiří Buňata měli úspěšnější zásahy, než jejich soupeři. Třetí stupeň vítězů patřil tedy jim. Bronzovou medaili vybojovali také jejich mladší kolegové, Barbora Soukupová a Matěj Jech, v kadetských smíšených dvojicích.

V soutěžích jednotlivců získali stříbro kadet Matěj Jech z 1. LK Plzeň 1935, juniorka Marie Horáčková a junior Aleš Změlík, oba z LK ARCUS Plzeň. Bronz pro 1. LK Plzeň 1935 vystřílela mezi juniorkami Tereza Boudová.

Dorosteneckého šampionátu v Chebu se zúčastnilo celkem 65 mladých lukostřelců ze 13 klubů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.08.2016 11:59



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka