Mistryně světa Galušková chce být pilotkou

Mistryně světa ve slalomu na divoké vodě Antonie Galušková se v pondělí setkala s hejtmanem Josefem Bernardem, aby převzala poděkování za reprezentaci Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Představila také své sportovní úspěchy i budoucnost nejen ve sportu.

V létě letošního roku se Antonie Galušková na mistrovství světa v polském Krakově probojovala mezi finálovou desítku nejlepších juniorských kajakářek desátým místem. Překvapivým výkonem pak získala první místo a stala se juniorskou mistryní světa v kategorii do 18 let.

Antonie Galušková pochází ze Sušice, kde také žije a trénuje. Je studentkou Plzeňským krajem zřizované střední školy, a to Gymnázia Sušice. Zde v letošním roce studuje v oktávě a čeká ji maturita. Poté by ráda zamířila na ČVUT dopravní obor pilot. „V patnácti letech jsem se rozhodla, co je mým životním snem a co chci dělat. V současné době si dělám pilotní průkaz na ultralight letadla,“ uvedla Antonie Galušková při setkání s hejtmanem. „Samozřejmě se chci co nejdéle věnovat sportu, ale přednost bude mít studium.“ Na setkání s hejtmanem juniorskou mistryni světa doprovodil otec a trenér v jedné osobě Vladislav Galuška.

Hejtman Josef Bernard předal jako poděkování za reprezentaci kraje mladé slalomářce pamětní list a dárek. „Je velmi neobvyklé mít kromě sportu tak úzce vyhraněnou představu o budoucím povolání a já Antonii Galuškové velmi fandím. Jako kraj jsme velmi hrdí na úspěšnou sportovkyni a budoucí pilotku. Mezi piloty je velmi málo žen,“ uvedl hejtman při setkání.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka