Mladí cyklisté z Plzeňska soutěžili v dopravní výchově

Pod záštitou starosty centrálního obvodu Radislava Neubauera uspořádal Autoklub Plzeň, BESIP pro Plzeňský kraj a Aktiv BESIP při Odboru dopravy Magistrátu města Plzně Okresní kolo dopravní soutěže mladých cyklistů Plzeň 2016.

Cílená propagace v Plzni

„Cílem této soutěže je podnítit a zvyšovat zájem žáků o dopravní výchovu a ověřovat znalosti žáků – cyklistů, jejich dovednosti v uplatňování pravidel silničního provozu na pozemních komunikacích, v technice jízdy a první pomoci“, informuje Václav Ircing, koordinátor BESIP pro Plzeňský kraj.

Dohled nad soutěžícími a jejich praktickými dovednostmi zajišťovala Městská policie Plzeň a Policie ČR, které byly spolu s Odborem školství, mládeže a tělovýchovy a Odborem životního prostředí Magistrátu města Plzně, Krajským úřadem PK a Oblastním spolkem ČČK Plzeň – město a Rokycany spolupořadatelem soutěže.

Samotná soutěž se skládala z teoretické a praktické části. V teoretické části odpovídali žáci na 20 testových otázek v elektronické podobě, které ověřily znalosti z pravidel provozu na pozemních komunikacích. V praktické části pak děti absolvovaly jízdu po dětském dopravním hřišti, jízdu zručnosti na kole, poskytování první pomoci a práci s mapou. Vítězné družstvo z každé kategorie postoupilo do krajského kola, které se bude konat 23. - 24. května 2016 v Plzni a Melchiorově Huti. Celostátní finále se uskuteční ve dnech 14. - 16. června v Nymburku.

„Velice rádi jsme zaštítili zaštítit tuto akci, která přispěje ke zvýšení efektu výchovně-vzdělávací práce při dopravní výchově ve školách, ke správnému a bezpečnému chování žáků v provozu na pozemních komunikacích a tím napomáhat snižování nehodovosti dětí“, řekl Radislav Neubauer, starosta centrálního obvodu.

„Chtěl bych organizátorům poděkovat nejen za pozvání, ale také za odvedenou práci. Rovněž bych chtěl vyjádřit obdiv dětem, které s přehledem zvládaly nástrahy testů i veškerých jízd. Vítězům blahopřeji a přeji hodně štěstí v krajském a republikovém kole“, dodal David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka