Mladí sportovci reprezentují kraj na Letní olympiádě dětí a mládeže

Po posledních úspěších na Letní olympiádě dětí a mládeže v Brně, kde Plzeňský kraj skončil v počtu medailí na 4. místě, chce letos výprava Plzeňského kraje obhájit dosavadní úspěchy.

Cílená propagace v Plzni

Hostitelem letošních LODM je Liberecký kraj, kam zamířila výprava s celkem 298 členy zastupujícími Plzeňský kraj.

V neděli 23. června startují tradičním zahájením IX. hry letní olympiády dětí a  mládeže ČR pro sportovce ve věku 11 – 18 let, celkem se letošních klání zúčastní 3500 sportovců a trenérů z celé České republiky.

Sportovní soutěže budou probíhat převážně na sportovištích v Liberci, částečně však také v Jablonci nad Nisou. Soutěžit se bude celkem v 19 soutěžních odvětvích, jak v kolektivních (florbal, fotbal, basketbal, volejbal, plážový volejbal) tak v individuálních sportech (atletika, cyklistika, tenis, judo, stolní tenis, plavání, sportovní gymnastika, skoky na trampolíně, triatlon, sportovní lezení, orientační běh, sportovní střelba a letní biatlon).

Tradičně úspěšnými sporty, ve kterých Plzeňský kraj získává přední umístění, jsou sportovní střelba, cyklistika, atletika a orientační běh. Naděje jsou vkládány i do tenisu a juda. V kolektivních sportech na poslední olympiádě uspěli také basketbalisté. Na posledních hrách v Jihomoravském kraji skončil Plzeňský kraj v celkovém hodnocení krajů na pátém místě, v počtu získaných medailí pak obsadil čtvrtou příčku.

Svěřenci Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje, kteří patří mezi medailové naděje:

Cyklistika

Simona Spěšná – reprezentantka ČR, jedna z favoritek MTB závodu, obdobně jako

Štěpán Krula, který dlouhodobě patří mezi přední bikery reprezentující ČR v zahraničí.

Sportovní střelba

Tereza Razímová – reprezentantka ČR, vzduchová puška

Stolní tenis

Helena Sommerová – reprezentantka ČR, medailová naděje ve dvouhře i čtyřhře.

Tenis

Eliška Forejtková – zastupuje úspěšnou sportovní rodinu. Nejstarší bratr – sjezdař - se zúčastnil ZOH v Soči, starší pak letos zvítězil na tenisovém Australian Open v Melbourne.

Triatlon

Veronika Píclová – všestranná sportovkyně, dříve reprezentantka ČR v moderním pětiboji

Matěj Marek – nadějný plzeňský triatlet se bude spoléhat především na výborné plavání

Vlajkonošem Plzeňského kraje bude bývalý reprezentant v triatlonu, olympionik, bronzový medailista z OH 2000 v Sydney Jan Řehula. Po ukončení závodní kariéry působil dlouhá léta jako trenér korejské triatlonové reprezentace. V současné době je trenérem české reprezentace. Pochází z Plzně, kde sportovně vyrůstal, studoval a nyní je vedoucím Triatlonové akademie Plzeň.

Všichni sportovci výpravy Plzeňského kraje budou také letos oděni do jednotných reprezentačních souprav. Tentokrát barevně tónovaných do modré.

Olympiáda dětí a mládeže je projektem Českého olympijského výboru, který pověřuje jednotlivé kraje pořadatelstvím těchto her. Konají se každoročně, pravidelně se střídají letní a zimní olympiády. Zúčastní se jich vždy nejlepší sportovci vybraných sportů z jednotlivých krajů. Účastníci na hrách prožívají atmosféru jako na skutečné olympiádě, protože jejich součástí jsou všechny klasické ceremoniály spjaté s olympijskými tradicemi.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka