Mnoho odstínů lásky uvede na jaře Měšťanská beseda

Během celého jara pokvete v plzeňské Měšťanské besedě láska ve svých nejrůznějších podobách – divadelní a hudební, vášnivé i dramatické.

Jarní servisní akce AUTO CB

Smích, napětí i dojetí do zdejších sálů přinesou hry s Michalem Dlouhým, Petrem Čtvrtníčkem, Janou Krausovou a Karlem Rodenem nebo písně Ondřeje Havelky či Igora Orozoviče. 

Příběhy o vztazích, které pobaví nebo zamrazí, když nám připomenou naše vlastní. A hudba, co pohladí a naladí. To vše nabídne v následujících týdnech Měšťanská beseda v Plzni.

Láska hory přenáší a taky láska až za hrob – tak nějak se to říká. Byli byste ale ochotni pro partnera riskovat nebo něco obětovat? Co třeba darovat mu ledvinu? Přesně to řeší Michal Dlouhý a Klára Cibulková v konverzační přestřelce Vedlejší účinky (26. 4.). Komedii o partnerských vztazích a nejen o nich režíroval Petr Svojtka, syn známého herce stejného jména a herečky Kateřiny Macháčkové.

Co všechno se asi semele, když si dá záletný americký velvyslanec tajné dostaveníčko s přitažlivou sousedkou ve svém domě, který má být prázdný, ale není? Ambasádě zatím hrozí bombový útok a z domu nikdo nesmí ven. V Měšťanské besedě 12. května uvidíte, jak si s tím poradí Lukáš Vaculík jako Zamilovaný sukničkář.

Láska může mít různé podoby i během jednoho večera v jednom městě. Manželský pár tu dostane zaplaceno za sex v přímém přenosu, rocková hvězda odolává svodům sotva zletilé fanynky, majitel klubu se snaží propustit neschopnou striptérku… O všechny postavy se ve hře Láska v přímém přenosu dělí pět herců, třeba Petr Čtvrtníček nebo David Suchařípa. A jejich osudy se tu 28. května prolnou.

V přepychovém bytě se ocitnete spolu s Janou Krausovou a Karlem Rodenem, kteří se rozhodli pro vzájemné zúčtování. Je půlnoc, hodina pravdy a manželský pár tady 10. června v konverzační komedii O lásce probere nejrůznější traumata dlouholetého vztahu. 

V Měšťanské besedě nebude chybět ani láska hudební. O lásce a jiných swingových běsech budou 12. června zpívat a hrát Ondřej Havelka a Melody Makers. Vracejí se na pódium Měšťanské besedy téměř každý rok a vždycky je plno. Tentokrát přijedou opět s úplně novou stylovou koncertní show a předvedou kolekci jazzových a swingových kusů, v?nichž vášeň zazní v?prudkých fičácích a něha v melancholických kantilénách.

Igora Orozoviče znáte hlavně jako divadelního, ale také televizního a filmového herce. Coby muzikant se po loňské úspěšné koncertní show opět vydává na turné. Šansonově laděné písně okořeněné prvky rocku, blues a soulu s texty, v nichž není nouze o poetičnost, nadhled ani erotiku, si můžete vychutnat na zahradě Měšťanské besedy 20. června.

S tématem lásky se překleneme až do léta. Na závěr totiž nesmí scházet Vášnivost, Thriller. Tak se jmenuje hořká divadelní komedie a zároveň napínavé drama s Lindou Rybovou, Janou Janěkovou ml., Davidem Matáskem a Janem Holíkem. V napínavém komorním dramatu se žena vrací domů dřív, hledá svého manžela, ale dům je prázdný. Do telefonu jí však tvrdí, že se doma dívá na televizi a trochu si čte. V Měšťanské besedě se bude rozplétat řetězec falešných stop 11. září.

Vstupenky na akce a kompletní program Měšťanské besedy najdete na www.mestanskabeseda.cz.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka