Moderní hřiště má 11. ZŠ v Plzni, povrch šetří klouby žáků

Kompletně zrekonstruované multifunkční hřiště slouží nově žákům 11. základní školy v Baarově ulici v Plzni na Borech.

Cílená propagace v Plzni

Využívat jej ale může také veřejnost. Sportoviště o rozloze 800 metrů čtverečních se podařilo městu obnovit za zhruba 1,5 milionu korun bez DPH. Moderní plocha je určena zejména k hraní pozemního hokeje, fotbalu, florbalu, házené a tenisu. Škola známá mezi Plzeňany jako Šedivka, jež má sportovní třídy a žákům druhého stupně zajišťuje tělocvik v rozsahu pět hodin týdně, už po rekonstrukci intenzivně volala. 

„Jak ta hřiště dožívají, tak se je postupně snažíme obnovovat, rekonstruovat. Tady už byla skutečně potřeba obnovy akutní a já jsem ráda, že se to podařilo,“ uvedla dnes při slavnostním představení zrekonstruovaného sportoviště náměstkyně primátora pro oblast školství a sociálních věcí Eva Herinková.

Podle ředitelky školy Vladimíry Holé původní hřiště bylo již 16 let staré a koberec přestal odvádět vodu, na povrchu se dělaly louže. „Máme sportovní třídy a v rámci 6. až 9. tříd děti absolvují všechny typy sportů, které může škola nabídnout, tedy zejména házenou, pozemní hokej, fotbal, florbal a tenis. Protože máme jen jednu tělocvičnu a toto venkovní hřiště, je obojí maximálně využívané. Dětí stále přibývá, populační boom je znát, do budoucna bychom byli rádi i za druhou tělocvičnu,“ uvedla ředitelka.

Podle správce školy Libora Pavlíka se dělala kompletní obnova povrchu hřiště. „Předtím jsme tu měli koberec s křemičitým vsypem. Aby nebyly tak namáhány klouby dětí při sportu, tak jsme to zlepšili tak, že jsme pod nový koberec dali gumu, dopad je nyní daleko měkčí. Zvláštností jsou mantinely, jsou opatřeny gumou pro odraz míčků a snížení hlučnosti. Obyčejný původní drátěný plot nahradilo moderní oplocení,“ přiblížil. Rekonstrukce trvala zhruba čtyři měsíce, škola projekt realizovala ve spolupráci s Odborem investic Magistrátu města Plzně.

Hřiště v Baarově ulici neslouží jen potřebám školy, podle správce jej využívá ve velkém i veřejnost. „Pro party lidí, kteří si chtějí zahrát, máme nájemní smlouvy, k dispozici kromě hřiště mají i šatnu. Využívají jej dokonce i v zimě,“ doplnil Libor Pavlík.

Město Plzeň se snaží postupně rekonstruovat hřiště u všech svých 26 základních škol. V letošním roce se tak podařilo zajistit rekonstrukci a modernizaci hřiště kromě 11. základní školy také u 26. základní školy v Liticích, aktuálně práce probíhají také na hřišti u 14. základní školy v Zábělské ulici.   

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka