Mouřenec obnovuje prohlídky a zve na ty adventní a vánoční

Kostel svatého Mořice na Mouřenci nad Annínem se opět otevírá veřejnosti. Zatím omezeně a s podmínkou, že budou dodržena přísnější hygienická pravidla.

Cílená propagace v Plzni

Od této soboty proto obnovuje pravidelně komentované prohlídky. Začínat budou v 11 hodin a budou určené pro 9 osob + průvodce. Z tohoto důvodu organízítoři doporučují rezervaci místa na telefonu 607118846, a to ideálně do půlnoci z pátku na sobotu. "V případě většího zájmu na místě, se pokusíme nabídnout návštěvníkům nad limit další termín. Prohlídky budou výrazně kratší," říká za pořadatele Lukáš Milota.

Začal advent a zahájili ho i na Mouřenci. Tentokrát jen s omezenou účastí. Nicméně tradici dodrželi. Při krátké bohoslužbě/církevní slavnosti P. Jenda Kulhánek požehnal adventním věncům. Velký věnec Mouřenci jako každý rok věnovala floristka Hana Kindelmannová Šebestová. Zatím na věnci svítí jedna svíce. Ty další budeme rozžínat vždy v neděli ve 14 hodin při krátkých prohlídkách kostela. Formu prohlídky budou mít i další obvyklé akce (Štědrá hodninka 24.12., Mouřenecké Vánoce 26.12.). Na všechny tyto prohlídky kvůli omezené kapacitě doporučujeme rezervaci na tel. 607118846.

Zejména mezi svátky pořadatelé nabízí možnost uspořádat prohlídku pro max. 9členné skupiny na objednávku. A to opět na tel. 607118846. Tyto prohlídky možná přijdou vhod např. rodinným skupinám nebo hostům ubytovaným v penzionech, hotelech či apartmánech. "Pokud to bude v našich časových dobrovolnických možnostech, pokusíme se zájemcům vyhovět," říká Milota.

Zachována by měla výt i tradiční silvestrovská půlnoční mouřenecká mše při svíčkách. Letos je v souladu s opatřeními plánovaná pro max. 30 návštěvníků.

 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
04.12.2020 17:06



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka