Mouřenec přivítá silvestrovskou mši. Od 18 hodin a jen pro registrované

I v této netradiční době chce spolek Přátelé Mouřence zachovat tradici silvestrovské mše. Vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru musí i letošní mše být jiná.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nemůže být půlnoční, protože od 21 h je zákaz vycházení a na tuto mši se nevztahuje žádná výjimka. "Začátek jsme proto posunuli na 18. hodinu, aby i ti přespolní stačili včas dojet domů. Osmnáctá hodina zajistí, že mše bude jako v minulých letech po setmění a při svíčkách," říká za Přátele Mouřence Lukáš Milota.

Největším oříškem je ovšem počet účastníků. Kostel je maličký a jeho kapacita není velká a při mši se může zaplnit jen 10 procent kapacity kostela. "Prosíme vás proto o dodržení následujícího postupu: Pokud máte zájem se zúčastnit, nejpozději do silvestrovského poledne se ozvěte telefonicky nebo na e-mail se žádostí o rezervaci místa. Bez potvrzené rezervace nebude možné se mše v kostele účastnit. Bohužel jiná možnost není. Vlastně ano. Pokusíme se vám co nejvíce ze mše zprostředkovat na Facebooku. O půlnoci se pak na Mouřenci rozezní zvony, aby oznámily příchod nového roku," líčí Milota.

Na Silvestra a Nový rok bude také část dne zpřístupněn kostel k individuální modlitbě. Dodržujte při příchodu do kostela všechna opatření - roušky, desinfekce a rozestupy jsou samozřejmostí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 30.12.2020 17:04



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka