Mouřenec zve na Štěpána Raka, bohuslužbu i prohlídky

Ve srovnání s přechozími roky poněkud pozvolna začalo letošní Mouřenecké léto.

Cílená propagace v Plzni

Také tento multižánrový cyklus akcí v šumavském kostele sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem ovlivnila letošní koronavirová pandemie, která přinejmenším přibrzdila plánování letních akcí. I když lidé už můžou chodit na komentované prohlídky a mohli navštívit přednášku o mouřenecké kostnici, na první koncert můžou přijít až o tomto víkendu.

V sobotu 18. července 2020 od 19 hodin vystoupí v tomto kostele nad Annínem kytarový virtuos a pedagog Štěpán Rak.

„Každý rok při sestavování letního programu vylovíme z uměleckých vod malé, větší, ale i velké „ryby“. Tentokrát jsme vylovili Raka s velkým R,“ usmívá se Lukáš Milota z pořádajícího spolku Přátelé Mouřence a dodává: „Pan Štěpán Rak už na Mouřenci vystoupil předloni v listopadu a publikum doslova nadchnul například svou improvizací na téma české státní hymny. Těšíme se na tohoto vynikajícího interpreta, který s kytarou přímo kouzlí.“ Po koncertu je pro posluchače připravena bezplatná komentovaná prohlídka kostela a kostnice.

Vstupenky je možné koupit na místě před vystoupením, v internetovém předprodeji na www.sirkus.cz, v kině v Sušici nebo v infocentru v Hartmanicích.

Sobota 18. července v kostele na Mouřenci ale pozve i na další setkání. Už ve 14 hodin začíná mše za mouřenecké dobrodince, kterou bude sloužit místní kněz P. Jenda Kulhánek. „Chceme vzpomenout modlitbou na všechny, kteří kdy v minulosti pro dobro Mouřence pracovali a chceme se přimluvit i za všechny, kteří pro něj pracují v současnosti,“ vysvětluje Lukáš Milota. O zpěv a hudbu se při mši postará klatovská skupina Plamínky, která po mši přidá i další skladby.

V rámci víkendového programu Mouřeneckého léta jsou připravené také komentované prohlídky. Ty začínají denně v 16:30 hodin a v sobotu navíc i v 11 hodin.

Víkend přinese i první oblíbené prázdninové noční prohlídky Mouřence při svíčkách s podtitulem „baterky s sebou“. Začínají v pátek 17., v sobotu 18. i v neděli 19. července vždy ve 22 hodin.

Podrobnosti k akcím pořádaným na Mouřenci najdou zájemci na internetové stránce www.pratelemourence.cz nebo na facebookové stránce www.facebook.com/mourenec.


 

 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.07.2020 14:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka