Mouřenec zve na Žihelský sbor, jazzové koledy a silvestrovskou půlnoční

Šumavský kostelík na Mouřenci u Annína jako každý rok ožívá i v adventní a vánoční době.

Cílená propagace v Plzni

Kostel v těchto dnech zdobí stromeček a velký mouřenecký betlém a velký věnec od floristky Hanky Kindelmannové Šebestové. Kromě pravidelných prohlídek, které jsou každou sobotu v 11 hodin, můžou lidé na Mouřenec i letos v závěru roku přijít na koncerty a další akce.

V neděli 22. prosince od 14 hodin kostel už podeváté před Vánocemi rozezní Žihelský sbor. „Náš sbor letos slaví deset let existence a trochu bilancujeme. Vezeme proto i na Šumavu ty skladby, které se posluchačům v uplynulých letech nejvíce líbily. Těšit se můžou třeba na Vánoční od Michala Tučného, Veni Domine od Báry Basikové nebo Andělé strážní od Václava Neckáře,“ láká kapelník doprovodné skupiny Jiří Bláha. Hostem koncertu bude hudebně nadaná žákyně Eliška Košťálová. Skauti z Hartmanic budou jako každý rok na Mouřenci rozdávat Betlémské světlo.

Kostel bude otevřený i během vánočních dnů. Na Štědrý den od 11 do 12 hodin chystá spolek Přátelé Mouřence tradiční Štědrou hodinku s koledami a ochutnávkami vánočních dobrot. Na Štěpána od 14 hodin pak při pořadu Mouřenecké Vánoce zazní koledy v jazzrockovém hávu, a to v podání kapely Ivan Audes Trio a zpěvačky plzeňského Tylova divadla Soni Hanzlíčkové Borkové. Do 26. prosince můžou také lidé nosit na Mouřenec drobné praktické dárky pro sušické seniory.

I letošní rok na Mouřenci vyvrcholí oblíbenou Silvestrovskou půlnoční mší při svíčkách, kterou bude sloužit kněz Jenda Kulhánek. „Nabízíme každému možnost přivítat nový rok jinak než je obvyklé. Je to příležitost ke ztišení,“ říká Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence. Sjízdnost silnice při koncertech a při mši zajistí při sněhu a náledí Obecní úřad Dlouhá Ves. 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.12.2019 17:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka