Mouřenecké léto končí koncertem a mší, prohlídky a akce v okolí pokračují

Prázdniny už "stříhají metr". To ale neznamená, že se Mouřenecké léto 2022 (cyklus akcí v kostele na Mouřenci nad šumavským Annínem) vyčerpalo. Pořadatelé zvou na příjemný koncert.

Cílená propagace v Plzni

V pátek 26. srpna od 20 hodin u nás už zahraje a zazpívá klatovská kapela Elias. Těšit se můžete na spirituály a další písně ve vícehlasých úpravách. Vstupenky za jednotnou cenu 150 Kč budou k dostání na místě před koncertem.

Stále také běží prázdninový režim komentovaných prohlídek. Až do 31. srpna (včetně) můžete přijít v pondělí, středu, pátek, neděli v 16:30 h a v sobotu v 11 h (toto platí po celý rok včetně prázdnin). Od září pak můžete Mouřenec navštěvovat vždy v sobotu v 11 hodin.

Vrcholem Mouřeneckého léta 2022 bude v sobotu 24. září od 14 hodin poutní česko-německá mše svatá s P. Jendou Kulhánkem, hudebním doprovodem a malou slavností před kostelem. 

PS: Tuto sobotu 27. srpna od 14 hodin bude na Stodůlkách u Prášil žehnání obnovenému křížku. Před rokem ho tam vztyčil pan Emil Kintzl, pak ho někdo zničil. Emil Kintzl už ho bohužel obnovit nestačil, ale jeho přátelé Martin Beránek, Jiří Strejc s pomocí paní Nadi Kintzlové... křížek obnovili. Pro pěší je místo přístupné po modré turistické značce z Dobré Vody. Pro hůře pohyblivé bude připravený minibus. Odjíždí ve 13 hodin z parkoviště u Dobré Vody.

PS2: V sobotu 17. září od 14 hodin bude poutní mše svatá ve Vatěticích (mouřenecká farnost), a to v obnovené kapli Panny Marie Bolestné. Zve především rodina Vinčálkova, která stojí za obnovou této kaple.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 25.08.2022 17:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka