Mouřenecké léto pokračuje. Zazní Bach, chystají se noční prohlídky i gospel

V sobotu 14. srpna od 19 hodin si můžete na Mouřenci poslechnout skladby J. S. Bacha a jiných velikánů v podání hráčky na varhany Jany Havlíčkové z Dvora Králové nad Labem.

Cílená propagace v Plzni

Tato varhanice je v civilu strojvedoucí. Koncert už tak má jako každý rok trochu dvojsmyslný název "MAŠINFÍRA SI DÁ BACHA". Vstupné je 100 Kč, tedy vstřícné a dostupné. Podle mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví je nutné dodržovat platná protiepidemická opatření.

Díky dostupným finančním prostředkům bylo možné letos instalovat k varhanům nový zdroj vzduchu poháněný elektřinou. Dosud varhany poháněl měch, do kterého bylo nutné našlapat vzduch. Tato romantická věc už sice na Mouřenci není, výhodou ale je, že při hře není potřeba dalšího pomocníka, tzv. kalkanta. Tedy za předpokladu, že v kostele funguje elektřina. :-) Sobotní koncert tak bude koncertní premiéra s tímto zařízením. 

Každý den můžete přicházet na Mouřenec na prohlídky. "Otevíráme vždy v 16:30 h. Od 17 a od 17:45 jsou pak komentované prohlídky. Od srpna se jich může účastnit až 20 lidí bez kontrol bezinfekčnosti. Míst na prohlídkách je tedy dostatek. Pokud chcete mít stoprocentní jistotu, je možné místo rezervovat na tel. 731692703," říká za organizátory Lukáš Milota.

Mouřenecké léto nabídne v dalších dnech a  týdnech:

20.8. noční prohlídky

20.8. koncert skupiny Elias

28.8. koncert Touch Of Gospel a přednášku prof. Jana Royta o freskách


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka