Mrtvé srny i muflon. V Plzni i kraji přibývá střetů se zvěří, vede Zábělá

Celkem třikrát na stejné místo vyjížděli policisté a myslivecký hospodář od začátku týdne. Nehody, při kterých dojde ke střetu dopravního prostředku se zvěří, jsou dnes a denně častější.

Cílená propagace v Plzni

Posunutím času je tma už kolem 18. hodiny, sklizená pole, opadané listí, ztráta přirozeného úkrytu a zvěř v neustálém pohybu. "To vše mělo za následek, že téměř ve stejném místě, tam kde vede silnice přes polesí Zábělá, jsme měli hlášenou v pondělí sraženou srnu, v úterý trofejního statného muflona a ve středu další srnu," líčí šéf plzeňských zvířecích záchranářů Karel Makoň.

Desítky dalších dopravních nehod se zvěří hlásí dopravní policisté a myslivci z celého Plzeňského kraje. "Věnujte tomuto tématu prosím zvýšenou pozornost, jezděte opatrně a počítejte s tím, že zvěř na vozovce můžete snadno potkat i tam, kde byste ji nečekali. Navíc snížená viditelnost a tma vám ani zvěři nedávají příliš velkou šanci. To potom škody na majetku i zvěři jdou do statisíců a je lepší jim rozhodně předcházet, než je pak složitě řešit," dodává Makoň s tím, že v případě dopravní nehody se zvěří kontaktujte rovnou policii na lince 158 anebo místně příslušného mysliveckého hospodáře, a to i v případě, že jste zvěř nesrazili přímo vy.

foto: desop

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka