Mši na Mouřenci můžou poprvé v historii sledovat lidé po celém světě

Další premiéru má před sebou šumavský kostel na Mouřenci u Annína. V neděli 24. května 2020 bude v kostele tradiční jarní česko-německá mše.

Cílená propagace v Plzni

Kvůli epidemii koronaviru a uzavřeným hranicím bude ale výjimečně bez německých poutníků. Ti, ale i další zájemci, můžou mši poprvé v 800leté historii tohoto kostela sledovat živě na internetu.

Mše začne v neděli ve 14 hodin. Sloužit ji bude P. Jenda Kulhánek. Ve stejný čas začne na adrese: www.farnostsusice.cz/mourenec-live živý přenos.

„Epidemie změnila naše plány. Chtěli jsme letos patřičným způsobem oslavit osm století existence Mouřence. Oslavy jsme museli odložit. Každopádně jsme rádi, že už může být mše. Mrzí nás, že nemohou přijet naši přátelé z Německa nebo z Rakouska. Díky živému vysílání, které zajistí pan Aleš Jahoda se synem Tomášem, budeme ale alespoň takto improvizovaně spolu,“ raduje se Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

„Nikdy v životě by mě nenapadlo, že by nás virus přinutil zůstat doma. Ani koronavirus nám ale nezabrání, abychom na sebe mysleli a zůstali tak alespoň tímto způsobem ve spojení,“ komentuje současnou situaci předsedkyně německého podpůrného spolku Förderkreis zur Erhaltung von St. Maurenzen.

Mše v kostele proběhne za platných hygienických pravidel. Účastníci bohoslužby použijí roušky a desinfekci a dodrží stanovené odstupy.

Od června obnoví Mouřenec také pravidelné komentované prohlídky. Konat se budou každou sobotu vždy od 11 hodin.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 23.05.2020 08:00



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka