Mulačova nemocnice má novou JIP

Začátkem března byla slavnostně otevřena nová Multioborová JIP (Jednotka intenzivní péče) Mulačovy nemocnice v Plzni na Borech. Vznikla adaptací a úpravou prostor po bývalém oddělení dětské chirurgie.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nová JIPka disponuje celkem sedmi lůžky, z toho dvě jsou prostorově oddělitelná s možností zvláštního režimu. Součástí vybavení oddělení je komplexní monitoring životních funkcí pacienta a  tři plicní ventilátory pro  pacienti s potřebou dechové podpory.
 

,,Náklady na adaptaci, úpravu a nové vybavení  prostor po bývalé dětské chirurgii činily celkem 3,6 mil. Kč a byly plně hrazeny z vlastních zdrojů skupiny Privamed.  Vybavení multioborové JIP disponuje nejmodernějšími polohovacími lůžky a novými  přístroji splňujícími  požadavky  pro poskytování  akutní a intenzivní péče’’ uvádí ing. Jaroslav Zimmermann, jednatel Mulačovy nemocnice.  

Adaptace a úpravy prostor po bývalé dětské chirurgii byly zahájeny v říjnu 2016 a uvedení do plného provozu proběhlo 6. 3. 2017.
V prostorách původního oddělení JIP Mulačovy nemocnice nyní vzniká nové oddělení NIP (Následné intenzivní péče), které je nyní ve 2.etapě své  realizace a bude zde po úplném dokončení celkem 10 lůžek s plným monitoringem životních funkcí pacienta včetně dispozice  dechové podpory pacienta umělou plicní ventilací.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 29.03.2017 10:14



3 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka