Muž z Rokycanska chtěl nakoupit bitcoiny, přišel o 200 tisíc

Na sociálních sítích objevil odkaz na nákup bitcoinů. Kontaktovala jej neznámá osoba, které umožnil vzdálený přístup k jeho účtu. Přišel o více než 200 tisíc korun.

Jarní servisní akce AUTO CB

Rokycanští policisté v současné době šetří případ podvodu na internetu. Přijali oznámení jednašedesátiletého muže, který v pondělí na sociální síti objevil na sociální síti odkaz, kde poté zanechal své kontaktní údaje. Na jeho telefonní číslo se mu ozvala neznámá osoba, která jej navedla na internetovou stránku s bitcoiny a slíbila mu možnost investování a zisku. S vidinu nákupu bitcoinů muž umožnil instalací programu vzdálený přístup do svého počítače. Nechal provést několik plateb a převodů finančních částek na nezjištěné účty, kdy sám posílal autorizační kódy k provedení transakcí. Odesláno bylo 238 tisíc korun. Pak došlo k blokaci účtu bankou. Neznámý pachatel také po předchozím získání údajů od poškozeného uzavřel dva úvěry v celkové výši 300 tisíc korun.

Rokycanští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a případem se dále zabývají. Apelují na občany, kteří se nechají zlákat vidinou snadného zisku:
NEINSTALUJTE si do vlastních elektronických zařízení žádné programy, které umožňují vzdálený přístup jiným osobám k vašemu počítači.
Cizím a anonymním lidem NEPOVOLUJTE vstup do vašeho internetového bankovnictví.
NEPOSÍLEJTE neznámým lidem ani kopie osobních dokladů a důležitých dokumentů.
NEREAGUJTE na velmi výhodné finanční transakce ve virtuálním prostředí.
Pokud nerozumíte oblasti virtuálních měn, nepouštějte se do žádných investic a jiných podobných aktivit.
NEREAGUJTE na žádosti o sdělení ověřovacího PINu

Pokud budete dodržovat tato doporučení, vyhnete se možnému riziku stát se obětí trestného činu.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.09.2022 07:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka