Myslivci z Litohlav budovali kazatelnu

Ani v letních měsících nezahálejí myslivci z Honebního společenstva Litohlavy – Klabava. Léto a s ním i pozvolna přicházející lovecká sezóna je již v plném proudu a tak je v honitbě s rozlohou více než sedm set hektarů plno práce.

Cílená propagace v Plzni

Kromě přípravy krmení na zimní měsíce se myslivci v této době věnují údržbě mysliveckých zařízení. Čistí je, doplňují zásoby krmiva, vysekávají okolí posedů či budují nové kazatelny. "Ty jsou především určeny pro pozorování a případný odlov zvěře. Každoročně tak myslivci obnoví dvě až tři zařízení v honitbě, kde se vyskytuje převážně zvěř srnčí a černá. Občas se zde lze setkat i s daňky a muflony. Pokud se týká zvěře drobné, s tou to bohužel tak příznivé není. Občas zde zahlédneme koroptev, bažanta i zajíce. Přesto se zde pořádají kynologické akce a nutno dodat, že ke spokojenosti nejen psů, vůdců, ale i rozhodčích," říká za myslivce Pavel Moulis.

Výstavba nových mysliveckých zařízení však podle něj není jediná činnost, kterou myslivci z Litohlav a Klabavy v letošním roce provádějí. Z výročního rokování vyplynula celá řada aktivit, do kterých se myslivci zapojí. V jarním období se uskutečnil sběr kamene pro zemědělské družstvo a soukromé zemědělce, pokračovalo se v úklidu společných prostor, kde je uskladněno krmení pro zimní přikrmování volně žijících živočichů či se zhotovilo několik nových mysliveckých zařízení. "Realizovala se i brigáda pro Obecní úřad Litohlavy, který aktivity myslivců všemožně podporuje nezanedbatelnou finanční částkou. Proběhl i tradiční červnový koncert lovecké hudby v Klabavě. Práce se tedy rozhodně udělalo v průběhu roku dost a kromě té praktické i na poli osvěty veřejnosti i vlastního vzdělávání. Myslivci tak byli přítomni na řadě akcí, kde propagovali svoji činnost včetně dětského dne v Litohlavech," vypočítává Moulis.

Do realizace budování nové kazatelny se podle Moulise s chutí pustila podstatná část myslivců. "Byť se jednalo o prostorné zařízení, které má i estetickou úroveň, práce šla velice dobře od ruky. Přesto si budování kazatelny vyžádalo několik víkendů. Vrcholem poté bylo její umístění na vhodné místo tak, aby splňovalo svůj účel," uzavírá Pavel Moulis.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka