Myslivci z Litohlav pomáhají zemědělcům, o víkendu sbírali kámen

Jaro – jedno z nejkrásnějších období roku je pro myslivce obdobím zrodu nového života, konání mysliveckých schůzí nebo praktické pomoci přírodě. Sází se stromky či keře, opravují se myslivecká zařízení, hnízdní budky nebo se organizují akce na pomoc obcím, lesákům či zemědělcům.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nejinak je tomu i v Honebním společenstvu Litohlavy – Klabava na Rokycansku. 

O uplynulém víkendu se místní myslivci pustili již po několikáté do sběru kamene na pozemcích, kde hospodaří Osecká zemědělská a obchodní společnost, a.s. z Oseku u Rokycan. Zde totiž právo myslivosti vykonávají členové zdejšího honebního společenstva. Sběr kamene není nikterak snadnou záležitostí, nicméně se s ní myslivci popasovali a sebrali několik valníků kamene, který by v budoucnu komplikoval sklizeň zemědělských plodin. 

"Litohlavští myslivci však nepomáhají jen zemědělcům sběrem kamene, lesákům při výsadbě stromků, ale i obci Litohlavy odstraňováním černých skládek v jejím katastru. Díky nepořádným lidem, kteří přírodu znečišťují se bohužel některé malebné kousky lesa, pole či louky stávají černými skládkami, které hyzdí okolní krajinu. Navíc jsou nebezpečím i pro nezkušené právě rodící se tvorečky, které mají za úkol zachovat přírodní pestrost i pro další generace. Mezi lidi, kteří si nutnost čisté přírody velice dobře uvědomují, jsou právě myslivci. Každoročně tak na Rokycansku na jaře uklízí několik stovek myslivců, kteří působí v různých mysliveckých spolcích," vysvětluje za myslivce Pavel Moulis.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka