Na Borech se diskutovalo o regeneraci sídliště

O novém návrhu regenerace sídliště Bory přišlo ve středu 8. září 2021 diskutovat více než 100 místních obyvatel.

Cílená propagace v Plzni

Ve školní jídelně 11. ZŠ v Baarově ulici seznámili zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně a zástupci městského obvodu Plzeň 3 občany s navrženými úpravami pro obnovu a rozvoj sídliště Bory.

Během více než dvouhodinového setkání se hovořilo o plánech na zvýšení počtu parkovacích míst parkování, péči o zeleň, možnostech přestaveb a vytvoření míst pro vzájemné setkávání a volnočasové aktivity dětí a mládeže.

„Mám radost, že mají lidé zájem o to, co se děje v jejich okolí. Diskuze byla velmi zajímavá a odnesli jsme si mnoho námětů ke zlepšení života obyvatel této krásné části Plzně,“ říká starosta centrálního plzeňského obvodu David Procházka.

Představený návrh, k němuž se zájemci mohou vyjadřovat až do 18. září 2021 na mail: vyborna@plzen.eu je dostupný na webu www.ukr.plzen.eu. Kromě detailních informací o proměně městské části Bory se účastníci setkání mohli seznámit s řadou vizualizací a 3D modelem, který je též dostupný na webových stránkách Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Nový návrh regenerace sídliště Bory se věnuje základním oblastem, jako jsou parkování, přestavby stávajících i nových objektů zlepšujících vybavenost sídliště, úpravě veřejných prostranství, řešení pěších tras a v neposlední řadě hospodaření s dešťovou vodou.

„Jsem moc rád, že lidé využívají možnosti vyjádřit se k projektu revitalizace a tím přispět k tomu, aby se jim v prostředí sídliště Bory hezky žilo. Na studii totiž navážou příslušné investiční akce revitalizující veřejný prostor,“ doplňuje první místostarosta městského obvodu Petr Baloun.

Snahu o zlepšení kvality bydlení na sídlišti dle potřeb jeho obyvatel potvrzuje také ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká. „Vnímám jako zásadní, aby navržené úpravy byly v souladu s potřebami místních obyvatel. Došlé připomínky vypořádáme a zohledníme při zpracování finálního návrhu regenerace sídliště Bory,“ dodává ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

„Při přípravě jsme vycházeli z podrobných analýz sídliště, anket a dotazníků, ale i pozorování reálného prostředí. Zohlednili jsme reálné požadavky a přání obyvatel. Právě na přívětivosti při užívání prostoru stavíme naše návrhy,“ vysvětluje Ing. arch. Josef Váně z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně. Mezi konkrétní návrhy oživení veřejných prostranství patří vytvoření venkovního zázemí pro setkávání a trávení volného času obyvatel nebo doplnění zeleně.

Regenerace panelových sídlišť je dlouhodobý proces obnovy, na němž spolupracuje Útvar koncepce a rozvoje města Plzně s jednotlivými městskými obvody. Zpracované dokumentace slouží městu a městským obvodům jako podklad pro rozhodování o postupných úpravách v území nebo pro podávání žádostí o dotace. Realizace navržených úprav jsou řešeny v závislosti na finančních možnostech jednotlivých městských obvodů a dostupných dotačních programech.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 16.09.2021 10:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka