Na Borech slouží víc strážníků

Od července je navýšen počet strážníků Městské policie v oblasti Bory. Je to výsledek dlouhodobé snahy vedení centrálního plzeňského obvodu o zvýšení bezpečnosti tamních obyvatel a posílení hlídek pro zabezpečení pořádku v této oblasti.

Cílená propagace v Plzni

„O posílení hlídek na Borech usilujeme už dlouhou dobu, jsem rád, že jsme se s vedením Městské policie Plzeň dohodli na modelu, který oběma stranám vyhovuje. Věřím, že obyvatelé této části našeho obvodu zaregistrují větší pohyb strážníků, a to zejména v nočních hodinách,“ říká starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka.

Snahou městské policie bylo navýšit personální stav borské služebny o strážníky, kteří zde budou sloužit trvale a posílí nepřetržitý pěší výkon služby, což se podařilo. „Tito strážníci slouží standartní 12 hodinovou směnu. Pořádek v obvodu zabezpečují jak ve dne, tak i v noci. Přítomnost strážníků v ulicích pomůže ke zvýšení pocitu bezpečí občanů a přispěje ke snížení počtu páchaného protiprávního jednání,“ vysvětluje velitel Městské policie Plzeň Petr Vlk a dodává: „Na Borech v současné době působí zejména hlídky, které plní úkoly v rámci celé Plzně. Do budoucna bychom toto chtěli změnit a zřídit zde plnohodnotnou obvodní služebnu.“

„Bezpečnost našich obyvatel je pro nás prioritou. Jsme rádi, že velmi dobře funguje spolupráce s městskou policií. Bory jsou krásné místo s mnoha parky a místy pro trávení volného času, proto je naší snahou, aby byly také místem bezpečným,“ shoduje se vedení obvodu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka