Na D5 z Rozvadova čekají řidiče komplikace kvůli opravám, částečně zavře také Valík

V pondělí začne oprava krytu částí vozovky zhruba mezi Borem u Tachova a Líněmi u Plzně. Doprava bude v místech stavby sváděna do jednoho pruhu.

Cílená propagace v Plzni

Mezi 88. a 131. kilometrem byly vybrány lokality, na nichž bude provedena oprava cementobetonových desek, které jsou drceny provozem i třením mezi sebou. Byly vybudované před 24 lety a místy se tvoří takzvané mikrotrhliny.

Práce za třináct milionů korun budou probíhat hlavně ve směru na Prahu a stavbaři je rozdělí do čtyř etap, v pondělí odstartuje první. Skončit by měly 14. října.

Řidiči musí na dálnici počítat od pondělka s omezením i v tunelu Valík. Od rána bude mít uzavřený tubus ve směru na Prahu. Od středy pak bude zavřený druhý ve směru na Německo.

Od pondělí do čtvrtka probíhá ve Valíku pravidelná údržba. Od pondělních brzkých ranních hodin je veškerý provoz sveden do  jízdního směru vedoucího na Německo. To potrvá do středečního rána, kdy dojde ke změně a zavře se právě tubus vedoucí na Německo. Pak budou řidiči projíždět tunelem jen ve směru na Prahu. Provoz by se měl plně obnovit ve čtvrtek odpoledne. Před tunelem bude snížená rychlost jízdy a je možné zdržení.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 02.10.2022 14:06



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka