Na Den krajů o státním svátku otevírají galerie a muzea zdarma nebo levněji. Ukážou i medvědy

Už tradičně se v den státního svátku 28. října koná v České republice Den krajů, do kterého se zapojuje Plzeňský kraj, a to prostřednictvím svých zřizovaných organizací. V letošním roce se do akce zapojí 11 muzeí a galerií na území kraje, které své prostory otevřou veřejnosti zdarma nebo za snížené vstupné.

Cílená propagace v Plzni

Pro rodiny s dětmi je například určena výstava plyšových medvědů s názvem „777 kouzelných medvědů“, kterou mohou zdarma navštívit v Muzeu Šumavy Sušice. V Rokycanské hvězdárně bude v tento den volné vstupné na pozorování večerní a noční oblohy a například v Muzeu Českého lesa v Tachově se zdarma otevře unikátní sbírka pohlednic Tachova a okolí, jejíž koupi umožnil Plzeňský kraj. Neméně zajímavou bude také výstava ve Vlastivědném muzeu Dr. Hostaše v Klatovech, která návštěvníky pozve do dob Františka Josefa I. a zavzpomíná na výročí 100 let od jeho úmrtí.

„Den krajů je každým rokem velmi navštěvovanou akcí. Jen v loňském roce si cestu do kulturních zařízení, jež zřizuje Plzeňský kraj, našlo cestu 5 355 návštěvníků. Věřím, že i letos si vyberou jak rodiny s dětmi, tak milovníci umění či historie,“ dodává Alena Svobodová, vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu krajského úřadu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka