Na Domažlicku falšovali lékařské zprávy při uzavírání pojistek

Mezi obviněnými jsou 3 ženy a 13 mužů ve věkovém rozpětí od 26 do 69 let. Celková škoda přesáhla pět milionu korun.

Cílená propagace v Plzni

Vrchní komisař z Odboru hospodářské kriminality, služby kriminální policie a vyšetřování, Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájil trestní stíhání 16 osob pro trestné činy pojistný podvod a padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy, posudku a nálezu.

 Všechny osoby si převzaly obvinění ze spáchání trestné činu pojistný podvod, nejstarší z nich navíc čelí obvinění ze spáchání trestného činu padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy, posudku a nálezu.

Na případu kriminalisté pracovali intenzivně po delší dobu, a to již od konce roku 2016, v dubnu 2017 zahájili úkony trestního řízení. Prověřováním bylo zjištěno, že k protiprávnímu jednání docházelo na Domažlicku při uzavírání úrazových a životních pojištění. Kriminalisté zjistili, že při uzavírání smluv byly ze strany pojištěnců uváděny nepravdivé informace o jejich zdravotním stavu a již v minulosti uzavřených pojistných smlouvách. Vše tak činili s úmyslem, aby následně neoprávněně získali pojistné plnění.

Dvaatřicetiletý muž, který působil jako zprostředkovatel pojišťoven a sjednával uzavření pojistných smluv, čelí obvinění ze spáchání zločinu pojistný podvod, za který mu v případě prokázání viny v pravomocném rozhodnutí hrozí až osm let za mřížemi. Stejný trest hrozí i dalším dvěma obviněným. Ostatním třinácti osobám v případě uznání viny hrozí v pravomocném rozhodnutí až pětiletý trest odnětí svobody. Při sjednávání pojistných smluv se s klienty (dnes již spoluobviněnými) domluvil na uvedení nepravdivých údajů. Po uzavření pojistných smluv klienti následně uplatnili pojistné na různé úrazy, jenž byly podloženy nepravdivými lékařskými zprávami. Tyto jim vystavoval 69letý lékař, který byl mimo pojistný podvod obviněn i z trestného činu padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy, posudku a nálezu.

Nejmladší obviněnou osobou je 26letý muž a 69letý je pak nejstarším obviněným. Celková škoda dosáhla částky přesahující pět milionu korun. Trestní stíhání obviněných osob je vedeno na svobodě.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 30.01.2021 07:00



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka