Na Domažlicku prošly rekonstrukcí dvě silnice

Na Domažlicku byly oficiálně uvedeny do provozu dvě silnice v okolí Blížejova a Milavče. Opravy byly na celkem pěti úsecích v délce téměř 8 kilometrů, náklady na rekonstrukce vozovek dosáhly 54 mil. Kč.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hrazeny byly z fondu SFDI a rozpočtu Plzeňského kraje. Oprava byla realizována v kombinaci úplné i částečné uzavírky a zásadně zvýšila bezpečnost dopravy pro obyvatele obcí i samotné řidiče.

Rekonstrukce obsáhla dvě silnice třetí třídy ve směru na Milavče, Chrastavice a Domažlice, směrem na Německo. Druhý tříkilometrový úsek vede do vnitrozemí kraje ve směru na Staňkov, z Blížejova k Horšovskému Týnu, kde je křižovatka se silnicí druhé třídy.

„Jednalo se o celoplošnou opravu povrchu silnic. Stavbaři po odfrézování krycích vrstev sanovali propadlá místa, zpevnili krajnice, trhliny a další závady, osadili silnice svodidly. Zůstala zachována stejná, původní šíře vozovek. Díky rozsáhlým opravám došlo k významnému zvýšení bezpečnosti na silnicích,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast dopravy Pavel Čížek.

silnice III/1831 Blížejov-Milavče

Oprava byla realizována celkem ve čtyřech úsecích, a to od křižovatky se silnicí II/183 po obec Milavče, v obci Milavče od začátku obce po křižovatku se silnicí III/1832, dále od konce obce Milavče po začátek obce Nahošice. Poslední úsek pak vede od konce obce Nahošice po začátek obce Blížejov. Celková délka opravy činila 5,066 km. Oprava probíhala v období červenec 2021 – říjen 2021.

silnice III/18310

Oprava byla realizována v úseku od obce Blížejov po křižovatku se silnicí II/193. Celková délka opravy byla 2,660 km. Oprava silnice zde probíhala v období červen 2021 – srpen 2021.

Stavby byly financovány z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury a Plzeňského kraje pro rok 2021. Celkové náklady obou staveb činily 54 mil. Kč  včetně DPH.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 08.12.2021 10:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka