Na Doubravce se budují průšlapy na přání občanů

Více než 50 podnětů v rámci participativního projektu Kudy? Tudy! pečlivě zkoumali členové komise rozvoje a komise životního prostředí Úřadu městského obvodu Plzeň 4.

Cílená propagace v Plzni

Nakonec bude pravděpodobně realizováno celkem 6 podnětů. Další dva podněty už nyní realizuje Správa veřejného statku města Plzně. Některé z návrhů se dostaly na seznam přání do budoucna.

Budovat se bude průšlap ve vnitrobloku Smrková 4–10 a 12–16, dále průšlap kolem boční strany paneláku na Masarykově třídě 1088/13 a v úseku ulic Mohylová a Lísková za Domem pro seniory sv. Jiří. U těchto průšlapů budou použity takzvané „šlapáky“. Mezi ulicí Zábělská a Mezi kapličkou bude vybudován chodník. Stejné řešení je navrženo u zadního vchodu panelového domu v Moravské ulici 10 směrem ke Staniční ulici. Uvažuje se také o propojení místa Pod Vrchem 79 a přilehlých garáží. „Prodloužení chodníků je nutné povolit ve stavebním řízení, a tak zadáme projektovou dokumentaci. Místa, kde chceme nechat zpracovat studii celého vnitrobloku jsou dvě, tam očekáváme nejdelší proces, který chceme konzultovat přímo s občany,“ dodává místostarosta MO Plzeň 4 Ing. Jan Kakeš.

Nejčastějším problémem požadovaných průšlapů byly majetkové poměry. „Třetina podnětů se týkala soukromých pozemků,“ vysvětlil Ing. Jan Kakeš. Některá přání nebylo možné splnit z toho důvodu, že byly v rozporu s bezpečností silničního provozu. „Další podněty již realizuje Správa veřejného statku města Plzně. Jde například o přístup do Špitálského lesa z Rokycanské ulice nebo o úsek ulic Hrádecká a Boční, kde se buduje přístup od stanice MHD Ejpovická ve směru z centra k ulici Boční,“ doplňuje místostarosta Kakeš. „Jak jsme slíbili, na průšlapy uvolníme 1 milion korun a s realizací se začne v následujících měsících,“ doplňuje starosta MO Plzeň 4 Tomáš Soukup.

Nových průšlapů se obyvatelé Čtyřky dočkají na jaře příštího roku. V průběhu roku 2024 by mohly být zrealizovány také chodníky.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka