Na Doubravce vzniklo nové workoutové hřiště na přání občanů

Další projekt zrealizovaný v rámci druhého ročníku participativního rozpočtu vznikl v městském obvodu Plzeň 4.

Cílená propagace v Plzni

Po lavičkách pod Chlumem čtvrtý obvod na přání občanů zainvestoval nové workoutové hřiště s litým tartanem, které je občanům k dispozici u areálu SK Senco Doubravka nedaleko řeky Úslavy a kostela sv. Jiří. Psí loučka, celkový vítěz druhého ročníku participativního rozpočtu, by pak měla být otevřena do konce léta.

Čtvrtý plzeňský obvod v participativním rozpočtu realizuje investice, které navrhují a o kterých rozhodují samotní občané. Konkrétně pro stavbu nového workoutového hřiště, kde zájemci najdou několik prvků pro cviky s vlastní váhou těla, v loňském roce hlasovalo 288 lidí. Takový počet hlasů vynesl projektu druhou příčku v celkovém pořadí proveditelných návrhů.

„Loňský ročník participativního rozpočtu považuji za velmi vydařený. První tři projekty v pořadí se nám podaří realizovat do devíti měsíců od vyhlášení výsledků. Pro nás je to signál, že participativní rozpočet má smysl a že v něm máme pokračovat. Doufám, že pro občany je to zase motivace navrhovat další projekty a zapojovat se do dalšího rozhodování na Čtyřce. Věřím, že nové hřiště si brzy najde své pravidelné návštěvníky,“ říká starosta Tomáš Soukup (ANO).

Hřiště na cvičení se nachází u fotbalového areálu SK Senco Doubravka a v blízkosti cyklostezky číslo 3 Praha – Plzeň – Regensburg, kterou hojně využívají cyklisté, pěší i běžci. Příznivci workoutu mohou na hřišti využít hned několik spojených cvičebních prvků – vodorovný žebřík, různé druhy hrazd, trojitá bradla nebo takzvaný multibar se čtyřmi zalomenými úchopy. Součástí hřiště je i bradlová a funkční šikmá lavice. Pod prvky je umístěný litý tartan.

Realizace hřiště si vyžádala 596 tisíc korun vč. DPH a po hřištích ve Špitálském lese, v Červeném Hrádku a Lobezském parku se jedná o čtvrté hřiště svého druhu ve čtvrtém obvodu.

„Myšlenka výstavby workoutového hřiště by měla spojovat výkonnostní a rekreační sport. Hřiště vzniklo poblíž sportovního klubu SK SENCO Doubravka, které by chtělo workoutové hřiště využívat k posílení méně zatěžovaných svalových partií při fotbalovém tréninku. Zároveň tudy vede cyklistická stezka, a hřiště tak bude sloužit k protažení a posilování projíždějících cyklistů, běžců a maminek s dětmi, z řad rekreačních sportovců, kteří využívají stezku pro cyklisty,“ vysvětluje autor samotného návrhu Pavel Zemek.

Téměř za rohem už je také realizace vítězného projektu druhého ročníku participativního rozpočtu, kterým je psí loučka. Ta má na prostoru o výměře 594 m2 vzniknout ve Špitálském lese už do konce léta a stane se vůbec první psí loučkou na území čtvrtého plzeňského obvodu. Lidé ji v hlasování udělili celkem 332 hlasů. Investice přijde na 784 tisíc korun vč. DPH.

„Je dobře, že první psí loučka v našem obvodu vznikne právě ve Špitálském lese, který je mezi pejskaři velmi oblíbený. Psí hřiště nabídne několik překážek a dovednostních prvků, na kterých bude možné zdokonalovat dovednosti psích miláčků. Patří mezi ně vysoké a nízké překážky, proskakovací kruh, úzká kladina a kůly pro slalom. Všechny prvky budou vyrobeny z akátového dřeva a celý areál bude oplocen. Psí loučku plánujeme otevřít do konce léta a nejpozději v říjnu by v areálu měly být nainstalovány lavičky k sezení,“ říká místostarostka Lenka Kočová (ODS)

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka