Na klidný průběh Metalfestu dohlížejí desítky policistů

Městské ředitelství policie Plzeň připravilo v souvislosti s hudební akcí s názvem Metalfest openair 2016, která začala v pátek a bude pokračovat v průběhu víkendu v Plzni v Lochotínském amfiteátru na Vinicích, bezpečnostní opatření, do kterého jsou nasazeny desítky policistů.

Cílená propagace v Plzni

  Jeho cílem je zajištění klidu a veřejného pořádku na místě konání hudební produkce, ale i ve stanovém městečku na loukách mezi ZOO a řekou Mží, které bude jak tuzemským tak i zahraničním návštěvníkům festivalu k dispozici k přespání a odpočinku. Zvýšený dohled bude i v okolí městečka a v přilehlých městských částech Roudná a Vinice.

    "Vzhledem k tomu, že očekáváme větší provoz na pozemních komunikacích, neboť řada návštěvníků na festival přijede vlastními osobními vozy, a velké množství parkujících vozidel jak na zmíněných loukách, tak i na parkovištích u ZOO, na Roudné, na Chmelnicích a též na sídlišti Vinice, dojde i k dočasným změnám a omezením v dopravě. Zvýšen bude samozřejmě i počet dopravních hlídek, které budou dohlížet na bezpečnost a plynulost provozu na silnicích celého města Plzeň. Dopravní policisté budou v případě potřeby řídit provoz. Současně mohou řidiči očekávat silniční kontroly, při nichž se policisté zaměří především na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek ze strany šoférů," říká policejní mluvčí.
 
     Policisté budou mimo to dohlížet i na bezpečí osob a majetku a působit preventivně  zejména v oblasti majetkové trestné činnosti, neboť takové akce lákají kapsáře a zloděje, kteří se specializují na krádeže věcí z aut nebo stanů. Budeme rovněž pátrat po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a kolech.
 
     "Občany i návštěvníky Plzně žádáme, aby dbali dopravního značení a respektovali pokyny policistů, a aby nebrali na lehkou váhu preventivní rady a ve svých vozech a stanech neponechávali cenné věci, peníze ani doklady," dodává mluvčí.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka