Na Košutce se střílelo kvůli kradenému autu

V pátek (30.10.) krátce po druhé hodině odpoledne řešili dva policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování na parkovišti v Kralovické ulici v Plzni nález odcizeného vozidla Fiat Punto.

Jarní servisní akce AUTO CB

V tu chvíli k vozu přijely osoby s automobilem VW Golf. Jeden z kriminalistů díky osobní znalosti zjistil, že i přijíždějící vozidlo patří mezi odcizené, a že podezřelým z krádeže je právě muž sedící za volantem. Policisté se ihned vydali k automobilu, prokázali se příslušností k Policii České republiky a chtěli, aby řidič vozidlo zastavil. Ten ale začal couvat a snažil se ujet. Policisté se několikrát pokusili vůz zastavit, ale řidič nerespektoval jejich pokyny a neustále couval. Náhle se golf zastavil, zezadu částečně vystoupil druhý muž a začal po nich střílet. Jeden z kriminalistů střelbu opětoval. Řidič začal ujíždět a jeden z policistů vozidlo po chvíli začal pronásledovat, ale díky náskoku se řidiči podařilo ujet.

"Mezitím jsme dostali informace, že zdravotnická záchranná služba vyjíždí na ošetření postřelené ženy a posily vyrazily rovnou na danou adresu. Uvnitř se nacházela zraněná 21letá žena a 41letý muž, který střílel. Po třetí osobě, již známé z dřívějška, pátrali další kolegové. Policisté provedli ohledání obou míst, zajistili stopy, mezi které také patřila zbraň, s největší pravděpodobností se jedná o expanzní typ. Zbraň ale bude stejně jako nábojnice podrobena balistickému zkoumání," popsala policejní mluvčí Martina Korandová. 

Řidič, 24letý muž, přišel v pátek večer sám na obvodní oddělení Plzeň 2, kde jej policisté zadrželi. Po provedených úkonech byl druhý den propuštěn a podezření z krádeží vozidel budou prověřovat kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov.

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje provedli potřebné úkony a v sobotu obvinili 41letého muže (spolujezdce) ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví. Podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.11.2020 07:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka