Na LiStOVáNí do Plzně přijede C. D. Payne, autor kultovní knižní série Mládí v hajzlu

Americký spisovatel C. D. Payne, který se proslavil zejména sérií knih Mládí v hajzlu, přijede s pořadem LiStOVáNí.cz 15. června 2017 do Měšťanské besedy v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Krom knížek o puberťákovi Nicku Twispovi přiblíží divákům i knihy Neviditelný, Nestydaté plavky či poslední vydanou Zázrak v plechovce. Během „Turné v hajzlu“ autor objede na tři desítky českých a moravských měst a po scénickém čtení bude diskutovat s diváky a podepisovat knihy.

Pořad LiStOVáNí.cz, jehož prostřednictvím do plzeňské Měšťanské besedy Lukáš Hejlík a jeho herečtí kolegové pravidelně přivážejí zajímavé a aktuální knihy, bude 15. června 2017 speciální. „Po loňském veleúspěšném čtení s Robertem Fulghumem k nám zavítá další spisovatelská hvězda. Tentokrát to bude C. D. Payne, autor kultovní série knih Mládí v hajzlu,“ říká Hana Rendlová, manažerka kulturních akcí v Měšťanské besedě.

Představitel absurdního humoru, americký spisovatel C. D. Payne, doprovodí scénické čtení ze svých knih v podání herců Věry Hollé a Jiřího Resslera a seznámí diváky se svou nejnovější, nazvanou Zázrak v plechovce. Knihu bude možné na místě zakoupit a po představení bude následovat autogramiáda.

Americký volnomyšlenkářský spisovatel C. D. Payne se proslavil především sérií Mládí v hajzlu. Deník puberťáka Nicka Twispa z Kalifornie, jehož život je eskapádou pohrom, se stal kultovním. Do autorovy tvorby patří také romány Americké krásky, parodující politiku USA, Neviditelný o sedmatřicetiletém chlapíkovi, kterému se povede zavolat popleteně na psa a stane se neviditelným, Nestydaté plavky o mladíkovi, který v 50. letech převezme krachující firmu na výrobu plavek s úkolem ji oživit, nebo nejnovější Zázrak v plechovce o cestě mladíka Amerikou v době, kdy televize je teprve v plenkách.

Projekt LiStOVáNí.cz probíhá od roku 2003 a jeho cílem je představit divákům všech generací zajímavé knihy neotřelou formou tzv. scénického čtení. Jedná se o atraktivní spojení literatury a divadelního představení, často oživené kostýmy, rekvizitami, vizuálními efekty nebo hudebními prvky. Divákům je pomocí představení přenášen děj knihy, jazyk autora a atmosféra dané knihy.

Vstupenky na akci jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka