Na Lopatárně byl nejrychlejší Richard Habermann

Osmý díl GIANT LIGY v Plzni se jel za podzimního počasí, které už naznačovalo příchod cyklokrosu. Bezvětří a 17 °C však závodníci využili k velmi rychlému závodu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nejrychlejším závodníkem byl ve skvělé formě jezdící Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA).

Sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu odstartovala nejdříve mládež v kategoriích starší žáci, kadetky a kadeti, juniorky. Závod se jel opět jako Velká cena Roman Kreuziger Cycling Academy.

Po mládežnických kategoriích odstartoval závod elite na 60km. Startovní pole od startu rozjelo vysoké tempo, z kterého se jen pár jedincům podařilo poodskočit do úniku. Jediný kdo měl rychlost a sílu odjíždět byl právě Richard Habermann, který toho několikrát využil a nasbíral dostatek bodů, které mu zaručili jasné vítězství. Navíc se ještě přetahoval o vedení v soutěži aktivity s Petrem Fialou (Topforex-ATT Investments Pro Cycling Team). Fialu nakonec porazil o dva body a tak Habermann bral i dres pro nejaktivnějšího jezdce měsíce srpna.

Jan Ryba (AC SPARTA PRAHA) neměl svůj den a v závodě skončil na 5. místě. Martina Boubala na stupních vítězů dokonale zastoupil Ondřej Novotný (Hello CTW), který byl odjetý ve dvojici s Habermannem a bodově si polepšil na skvělé druhé místo celkového hodnocení.

Juniory vyhrál Maximilian Kerl (Author Team Stupno) nasbíral 10b a v kategorii Elite by bral 7. místo. Kategorii Masters jezdce nad 40 let vyhrál opět Petr Ruman (CYKLO ATOM) 2b.

Richard Habermann v cíli: „Zkusil jsem to do úniku, vyšlo to jednou, pak dvakrát, a pak dlouhý únik s Oldou Novotným. Tam jsme si hodně nabodovali a bylo z toho vítězství.“

Další díl Giant Ligy 2021 pokračuje v sobotu 4. září v centru města Hradce Králové.

foto: tomáš tesař

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 01.09.2021 09:30



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka