Na Metalfest dohlížejí desítky policistů

Na hudební produkci míří tisíce příznivců metalové hudby. Na klidný průběh hudebního festivalu Metalfest open air 2022 dohlédnou desítky policistů.

Cílená propagace v Plzni

Městské ředitelství policie Plzeň připravilo v souvislosti s hudební akcí s názvem Metalfest open air 2022, která začíná již dnes a bude pokračovat v průběhu následujících tří dnů v Plzni v Lochotínském amfiteátru na Vinicích, bezpečnostní opatření, do kterého budou nasazeny desítky policistů z řad dopravní, pořádkové a cizinecké policie, oddělení služební kynologie se služebními psy, služby kriminální policie a vyšetřování a naše řady posílí v rámci společných hlídek i policisté ze SRN. Bezpečnostní opatření je organizováno v součinnosti s Městskou policií Plzeň, ostatními složkami IZS a pořadatelem akce.

Cílem opatření je zajištění klidu a veřejného pořádku na místě konání hudební produkce, ale i ve stanovém městečku na loukách mezi ZOO a OC Plaza, které bude jak tuzemským tak i zahraničním návštěvníkům festivalu k dispozici k přespání a odpočinku. Zvýšený dohled bude i v okolí městečka a v přilehlých městských částech.

Policisté budou mimo jiné dohlížet i na bezpečí osob a majetku a působit preventivně  zejména v oblasti majetkové trestné činnosti, neboť takové akce lákají kapsáře a zloděje, kteří se specializují na krádeže věcí z aut nebo stanů. "Budeme rovněž pátrat po hledaných a pohřešovaných osobách, odcizených vozidlech a kolech," říká mluvčí Veronika Hokrová.

Vzhledem k tomu, že se očekává větší provoz na pozemních komunikacích, neboť řada návštěvníků na festival přijede vlastními osobními vozy, dojde i k dočasným změnám a omezením v dopravě. Zvýšen bude samozřejmě i počet dopravních hlídek, které budou dohlížet na bezpečnost a plynulost provozu na plzeňských silnicích. Dopravní policisté budou v případě potřeby řídit provoz. Současně mohou řidiči očekávat silniční kontroly, při nichž se policisté zaměří především na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek.

"Občany i návštěvníky hudební produkce žádáme, aby dbali dopravního značení a respektovali pokyny policistů, a aby nebrali na lehkou váhu preventivní rady a ve svých vozech a stanech neponechávali cenné věci, peníze ani doklady. Auto není trezor, nedejme zlodějům šanci," dodává policejní mluvčí.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
03.06.2022 06:42



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka