Na Mouřenci v neděli žehnají věncům

Přiblížil se adventní čas, tedy začátek nového křesťanského roku, během kterého se už několik let otevírá i šumavský kostel na Mouřenci u Annína.

Cílená propagace v Plzni

Advent zahájí už tuto neděli ve 14 hodin tradičním žehnáním adventních věnců. Pobožnost povede mouřenecký kněz P. Jenda Kulhánek. Věnce si lidé můžou přinést vlastní nebo si koupit a nechat požehnat ty mouřenecké.V neděli také rozsvítí první svíci na velkém adventním věnci, který jako každý rok sponzorsky pro Mouřenec vyrobila floristka Hana Kindelmannová Šebestová.

POZOR: Avizovaná křesťanská kapela Učedníci bohužel nepřijede. Vedoucí kapely Josef Hrubý totiž přislíbil na stejný termín dva koncerty. Jeden na Mouřenci a druhý u Uherského Hradiště a zrušil ten mouřenecký, byť byl domluvený v červnu. "Velice nás to mrzí, protože víme, že mnozí se těšili na Učedníky. Kapela slíbila, že nám koncert vynahradí jindy, teď ovšem nepřijede. Pomoc nám v této situaci přislíbila Mirka Dolanská, která slavnost doprovodí na kytaru a možná nebude sama. Velice se omlouváme, ale bohužel není v našich silách to ovlivnit. Zároveň se ale těšíme na Mirku, která pravidelně na Mouřenci vystupuje s kapelou Memento," říká za organizátory Lukáš MIlota.

O týden později přivítá Mouřenec legendární jihočeské Nezmary. Koncert začíná 8. prosince ve 14 hodin. Předprodej vstupenek zajišťuje kino Sušice, IC Hartmanice a je možné je zakupovat i on-line na internetu na adrese: http://www.sirkus.cz/cz/vypis-kalendare-mesic/12-2019/0/20/detail/3109.html


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
29.11.2019 15:35



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka