Na Mouřenec míří po dvou letech Žihelský sbor. Co kostel na konci roku dál nabídne?

Po dvouleté pauze (zaviněné pandemií) do kostela svatého Mořice nad Annínem přijíždí o tomto víkendu opět Žihelský sbor.

Jarní servisní akce AUTO CB

Byť je epidemická situace složitá a vyplývají z ní různá opatření, přesto se rozhodli pořadatelé koncert uspořádat." Chceme tím udržet tradici a potěšit příznivce Mouřence a Žihelského sboru," říká LUkáš Milota ze spolku Přítelé Mouřence.

Koncert Žihelského sboru se koná v neděli 19. prosince od 14 hodin.

Uspořádat koncert v této době ovšem nepůjde bez dodržení aktuálních opatření. Jako při jiných podobných koncertech bude tedy nutné vyžadovat u vstupu předepsaná potvrzení (o očkování, o prodělání nemoci covid-19), případně max. 72 hodin starý PCR test (u dětí 12 - 18 let, případně u lidí, kteří se z potvrzených důvodů nemůžou nechat očkovat). Během koncertu bude nutné mít zakryté dýchací cesty předepsanými prostředky.

Přehledně jsou pravidla k pořádání koncertů uvedena zde: https://covid.gov.cz/…rty

"S ohledem na velikost Mouřence musíme také snížit kapacitu prostoru a budeme tentokrát výjimečně prodávat na místě vstupenky za jednotnou cenu 150 Kč. Rezervace míst je možná na telefonu 731692703 (volejte prosím ale až po 17. hodině, chodím do práce)," dodává Milota.

Pokud se na koncert chystáte, vezměte na vědomí tato pravidla.

Součástí koncertu bude příchod skautů z Hartmanic, kteří donesou Betlémské světlo.

A co se bude dít v dalších dnech?

* Každou sobotu bude obvyklá komentovaná prohlídka od 11 hodin. Tzn. prohlídka bude 18.12., 25.12. (Boží hod vánoční), 1.12.2022 (tradiční prohlídka Jak na Nový rok, tak po celý rok).
* Na Štědrý den bude Mouřenec otevřený od 11 do 12 hodin při speciální prohlídce "Štědrá hodinka". Můžete si vychutnat atmosféru vánočně vyzdobeného kostela.
* Ve vánočních dnech a mezi svátky se chystají i vánoční denní a večerní prohlídky Annína (kapličky a kaple) a vánoční večerní prohlídky Mouřence při svíčkách (o termínech a podmínkách budeme informovat počátkem příštího týdne).

* V neděli 26. prosince bude Vánoční mše v kapli nad sklárnou v Anníně. Začíná už v 10:15 hodin.

* V pátek 31. prosince se bude konat Silvestrovská půlnoční mše na Mouřenci. Začíná ve 23:59 hodin.

 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka