Na Mouřenec míří Žalman i Spirituál Kvartet

Soutěž o nejlepší bábovku s koncertem Iva Jahelky, koncerty Věry Martinové, Nezmarů, Jakuba Smolíka, Paddy´s Bangers, Pacifiku, Karla Kahovce, Groovey nebo Vojty Kiďáka Tomáška, to vše a mnohé další už letos o prázdninách Annín a kostel Mouřenec zažily.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ale je toho pořád hodně, co může krásné annínské údolí s majestátným románsko-gotickým kostelem na Mouřenci nabídnout.

ŽALMAN NA MOUŘENCI

Tak kupříkladu už ve čtvrtek 10. srpna v 19 hodin Mouřenec zve na koncert folkového barda, legendárního Žalmana. Vystoupí se svou kapelou. Na Mouřenci koncertoval před 4 lety a moc si to místo zamiloval. Vstupenky budou ke koupi i na místě. Nicméně už teď si je můžete zajistit v kině Sušice, v IC Hartmanice nebo online jednoduše na www.sirkus.cz, odkaz je ZDE: https://www.kulturasusice.cz/…62/

JAMIE MARSHALL A SVATKA HLÁVKOVÁ ŠTĚPÁNKOVÁ V KAPLI V ANNÍNĚ

Hlas podobný, jako měl Joe Cocker. To je anglický písničkář, zpěvák a kytarista Jamiie Marshall. Svého času býval hostem při koncertech Věry Martinové. Osobitý muzikant přijíždí v úterý 15. srpna v 19:30 h do kaple nad sklárnou v Anníně, aby společně s kontrabisistkou Svatkou Hlávkovou Štěpánkovou nadchli i šumavské publikum. Těšit se můžeme na bohatý autorský i převzatý repertoár. Vstupenky za 290 Kč budou ke koupi i na místě. Nebo si je můžete dopředu kupovat online (www.sirkus.cz, předprodej je spuštěn), v kině v Sušici nebo v IC Hartmanice. Po koncertu bude prohlídka kaple, jejíž součástí je hrobka annínskýcch sklářů.

JAN ROYT A PŘEDNÁŠKA O FRESKÁCH NA MOUŘENCI

Už tradiční setkání s historikem umění prof. Janem Roytem, který bude zasvěceně přednášet o vzácných středověkých malbách na Mouřenci, začíná v sobotu 19. srpna v 18 hodin. Vstupné 150 kč.

SPIRITUÁL KVARTET NA MOUŘENCI

Když legendární Spirituál kvintet ukončil po 60 letech kariéru, rozhodli se jeho dlouholetí členové Jiří Holoubek a Veronika Součková pokračovat. Spojili síly se Zbyňkem Burešem a Janem Jandou a těší posluchače původními písněmi kvintetu i novým repertoárem. Koncert začíná v den výročí okupace, v pondělí 21. srpna v 19:30 h, v kostele na Mouřenci. Vstupenky budou ke koupi před koncertem nebo jsou opět v předprodeji v kině Sušice, v IC Hartmanice nebo online na www.sirkus.cz, odkaz je ZDE: https://www.kulturasusice.cz/…52/

ELIAS NA MOUŘENCI

Spirituály a další písně ve vícehlasých úpravách přednese v tradičním termínu v kostele na Mouřenci skupina Elias z Klatov. Přijďte na koncert v neděli 27. srpna v 19 hodin.

DENNÍ A NOČNÍ PROHLÍDKY NA MOUŘENCI

Komentované prohídky v kostele a kostnici na Mouřenci jsou do konce srpna v pondělí, ve středu, v pátek a v neděli od 16:30 h a také v sobotu v 11 h (tento termín platí celoročně). Noční prohlídky začínají opět 15. srpna. Celkem je v nabídce 5 termínů (15., 21., 22., 24. a 31. srpna, a to vždy od 22 h).

PAVEL ŠPORCL NA MOUŘENCI

Na září se chystá oslava 30 let od záchrany a znovuvysvěcení kostela na Mouřenci. Součástí oslav bude v sobotu 23. září od 14 hodin česko-německá mše s biskupem Mons. Františkem Radkovským. Odpoledne bude vyhrazené pro česko-německé přátelské setkání u Mouřence a ve stodole v Anníně. Večer, od 19 h, vystoupí v kostele na Mouřenci houslista Pavel Šporcl. Vstupenky zatím v prodeji nejsou.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 07.08.2023 17:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka