Na muzikál? Na Plzeň? Do Senátu! Plzeňané připravují program pro Valdštejnskou zahradu

Plzeň jako ideální turistický cíl se svébytnou historií. To už od roku 2005 dokazuje Den Plzně v Senátu. Každoročně přiváží do pražské Valdštejnské zahrady to nejlepší a nejzajímavější ze západočeské metropole.

Jarní servisní akce AUTO CB

Letošní celodenní rodinný program je přehlídkou repertoáru muzikálového souboru Divadla J. K. Tyla, nabízí i vědeckou show, workshopy z oblasti umění či historie Plzně a ochutnávky regionálních produktů.  Vstup je zdarma. Začíná se v sobotu 2. září v 10:30, program potrvá do 18 hodin.

„Že je Plzeň, co do zážitků ojedinělá, rozmanitá a atraktivní, se snažíme našincům i zahraničním turistům ukazovat ve Valdštejnské zahradě posledních několik let. A pořád je na co lákat. Tentokrát chceme představit náš muzikálový soubor, na jehož produkce stojí za to do Plzně přijet, protože jsou jednoduše řečeno světové,“ řekl k hlavní části programu senátor Lumír Aschenbrenner, který má nad akcí Den Plzně v Senátu záštitu stejně jako v uplynulých devíti letech.

„A představíme nejen produkci muzikálového souboru. Pochlubíme se i naším historickým centrem, lokálními potravinami včetně slavného plzeňského piva, loutkářskou tradicí či industriálními památkami, které jsou v poslední době vyhledávanými turistickými cíli. Den Plzně v Senátu připravují pracovníci Odboru komunikace a marketingu Magistrátu města Plzně a městské příspěvkové organizace Plzeň – TURISMUS. Připojily se k nim další plzeňské organizace a firmy. Všem patří za přípravu díky,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

V průběhu celého dne budou znít melodie ze známých muzikálů v podání členů muzikálového souboru DJKT, program vyvrcholí hodinovým koncertem těch nejznámějších.
Plzeňský muzikálový soubor je v naší republice druhým nejdéle fungujícím ansámblem, který se kontinuálně věnuje zábavně-hudebním divadelním produkcím. Jeho ‚prehistorie‘ však sahá až k prvním operetním inscenacím samostatného českého divadla v Plzni v 2. polovině 19. století, kdy právě opereta byla spolu s hrami se zpěvy dominantním reprezentantem zábavně-hudebního divadla. Díky kvalitním sólistům i prvotřídním hostům, průbojné dramaturgii a úspěšným inscenacím špičkových titulů jako Sweeney Todd, Billy Elliot, Elisabeth, My Fair Lady a další se muzikálová představení v DJKT v posledním desetiletí jednoznačně zařadila k české špičce a stále více o sobě dávají vědět i v mezinárodním měřítku. Ročně odehraje téměř 200 představení, která navštíví desítky tisíc diváků.

Dále se během celého Dne Plzně v Senátu představí bednáři Plzeňského Prazdroje, zážitkové centrum Pilsner Urquell: The Original Beer Experience, které bylo letos v dubnu otevřeno na pražském Můstku, Techmania Science Center se svojí show, Západočeské muzeum v Plzni včetně Muzea loutek se svými zábavnými workshopy, Západočeská galerie v Plzni s tvůrčími dílnami, Regionální potravina Plzeňského kraje s nejkvalitnějšími zemědělskými nebo potravinářskými výrobky a Lékařská fakulta v Plzni Univerzity Karlovy.

Akci ve Valdštejnské zahradě doprovodí výstava s názvem ZAOSTŘI NA Plzeň z dílny organizace Plzeň – TURISMUS. Výstava je k vidění od 25. srpna do 29. září 2023. Představí západočeskou metropoli jako čtvrté největší město v Česku, které leží západně od Prahy na soutoku čtyř řek a které ve světě proslavil především pivovar Plzeňský Prazdroj a také strojírenské závody Škoda. Bývalé královské město s bohatou historií nyní vyniká množstvím památek a turistických zajímavostí. Při procházce historickým centrem návštěvníci mohou objevit honosnou katedrálu sv. Bartoloměje, renesanční radnici, největší synagogu v Česku i řadu krásně zdobených historických domů.
Historické a zároveň moderní a dynamické město s pestrým kulturním programem překvapí pohodovou atmosférou, zajímavou gastroscénou, zeleným okolím centra i bohatou nabídkou zážitků pro rodiny s dětmi. Výstava Zaostři na Plzeň tedy stručně provede diváky po turisticky nejzajímavějších místech. Ten opravdový zážitek na ně však čeká až v Plzni.

Tipy na další výlety do Plzně a okolí, program akcí i praktické informace pro plánování výletu do Plzně najdete na webu www.visitplzen.eu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka