Na Přešticku a u Stoda pěstovali ve velkém konopí, policisté našli i zbraně

Policejní komisař obvinil dva muže ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. U jednoho z nich pak policisté ještě nalezli několik střelných zbraní včetně munice.

Cílená propagace v Plzni

Toxi tým z oddělení obecné kriminality územního odboru Plzeň-venkov se v uplynulých měsících zabýval dvěma případy drogové trestné činnosti. V souvislosti s tím provedl důkladné operativní šetření a nashromáždil dostatek důkazů, což vedlo k odhalení pěstíren konopí na dvou různých místech v okrese Plzeň-jih.

Trestní stíhání, při kterém policejní komisař obvinil 48letého muže pocházejícího z jižního Plzeňska ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, bylo zahájeno v první polovině března letošního roku a předcházela mu domovní prohlídka a prohlídka jiných prostor a pozemků v rodinném domě v menší obci na Přešticku, a také v jednom z bytů v Plzni. Tu policisté provedli na začátku ledna letošního roku ve spolupráci s krajskou zásahovou jednotkou a zadrželi při ní podezřelého muže. Dále zajistili 119 kusů vzrostlých rostlin konopí, sušinu o hmotnosti téměř 5,6 kilogramů, 43 sazenic i věci potřebné pro tzv. in-door pěstování rostlin konopí, jako například pěstební stan, vzduchotechniku, elektroinstalaci, nádoby a síta pro výrobu hašiše.

V případě druhé odhalené pěstírny obvinil policejní komisař začátkem dubna letošního roku 48letého muže, který pochází z jižního Plzeňska, ze spáchání dvou trestných činů, a to z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z nedovoleného ozbrojování. Při domovní prohlídce v obci nedaleko Stoda, která se uskutečnila ve spolupráci s plzeňskou zásahovou jednotkou, policisté nalezli a zajistili 54 kusů vzrostlých rostlin konopí, více než 3,5 kilogramů sušiny, téměř 4 gramy slisovaného rostlinného materiálu ve tvaru kuličky a věci potřebné pro in-door pěstování konopí.  Kromě toho i policisté zajistili několik střelných zbraní včetně střeliva. Dvě ze zbraní byly dokonce amatérsky upravené tak, že spadají do kategorie zakázaných zbraní. Jak policisté následně zjistili, muž není a nikdy nebyl držitelem zbrojního průkazu.

Oba obvinění muži jsou v současné chvíli stíhání na svobodě a v případě pravomocného rozhodnutí soudu jim hrozí trest odnětí svobody ve výši až deset let.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.05.2022 07:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka